Kynutá bábovka

Merylas Kuchař:

Moučníky , Bábovky, Kynuté 11 názorů

58

Suroviny

260 ml vlažného mléka
1 lžíce rumu
citrónová kůra nebo trochu aroma Dr. Oetker
2 žloutky
120 g povolené Hery nebo jiného tuku
500 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
25 g čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného
100 g směsi sekaných oříšků
rozinek
kandovaného ovoce
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme kynuté těsto, nakonec přidáme směs oříšků, rozinek a kandovaného ovoce. Těsto je spíš řidší.

  2. Ihned po vypracování dáme do větší bábovkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.

  3. Přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu kynout - záleží na teplotě.

  4. Pak vložíme do předehřáté trouby, po 10 minutách zmírníme a zvolna dopečeme zhruba 40 - 45 minut.

Poznámka

Já těsto zadělávám v domácí pekárně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kynutá bábovka

  • Marietta Marietta

    Výborná bábovka.

    Odpovědět

  • Klárka Klárka(neregistrovaná)

    Bábovka je výborná! Myslím, že jsem nikdy nejedla lepší.:-8 :-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Krásná bábovička! Kynutou jsem ještě nedělala, ale dlouho už bych chtěla. Zeptám se, Merylas: vejde se toto množství z 500 g mouky do normální velikosti bábovky? Nebo musí být nějaká větší? Já jen, aby mi to při kynutí neuteklo z té formy. . . :-))
    Jinak ode mne určitě :yes::-K+

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    BILKOVAI: Děkuji:-8

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Krásná bábovka. Já taky nemám dobré zkušenosti s pečením sladkých jídel v pekárně. Připadalo mi to těsto vždy takové hutné, málo nadýchané.Nevím, kde jsem dělala chybu:-8 Tak jsem to vzdala a teď už nechám v pekárně jenom zadělat těsto a zbytek dodělá trouba;-)Bábovečka je vydařená a zaslouží obodovat:-))...+1:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    andakomar: Tak to jsem ráda, že chutná;-):-K Já ji ještě v pekárně nepekla, jen ji tam zadělávám. Nějak nemám dobré zkušenostu se sladkým pečeném v mé DP. Boky mám vždy dost tmavé a připalují se, už jsem to vzdala a sladké peču v troubě.:-K

    Odpovědět

  • andakomar andakomar

    krásně se dělá v domácí pekárně, sice nemá ten tvar, ale dobrá je, do těsta strouhám trochu muškátového oříšku

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Tuhle bábovku jsem nějak přehlídla. Moc se mi líbí. Už mám uloženo a vyzkouším co nejdřív. +:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Taky mám povícero keramických forem, ale neměla jsem žádnou větší bábovkovou, tak už ji mám :-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ta forma je nádherná, jsem závislák na té keramice. Mám 2 ryby, 2 beránky, 3 vánočky. Bábovku jsem měla taky, byla to relikvie bo babičce, bohužel jsem ji při uklízení rozbila;-( No a ta bábovka vypadá skvěle Merylas, jenže, já bych ji hned i upekla, ale poslední dobou peču jak bláznivá a když si zavazuji boty, připadám si, jak potápěč..nadýchnout a výdech. Čím to asi bude:-O:-?

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Pořídila jsem si keramickou formu a potřebovala jsem ji vyzkoušet :-D Místo rozinek jsem dala sušené brusinky chvíli namočené v rumu. Rozinky se mi ztratily, mám podezření, ale nikdo se nechce přiznat :-D A tak je to se vším :-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo