Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 423 kJ / 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,23 g |
Tuky | 8,93 g |
– nasycené | 5,40 g |
– nenasycené | 3,12 g |
–– mononenasycené | 2,65 g |
–– polynenasycené | 0,47 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 8,30 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 53,48 g |
– cukry | 7,08 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
4 4 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1 hrst 1 hrst předem namočených sušených hub | Houby sušené směs | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 1 velký svazek medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
1,5 litru 1,5 litru zeleninového vývaru (podle potřeby) | Vývar zeleninový | 1500 ml |
petrželka | Petržel nať čerstvá |