Dalamánky
Dalamánek s pomazánkou nebo jen tak samotný s kabátkem posypaným kmínem a hrubou solí. Dobrota, jejíž přípravu si můžete usnadnit použitím domácí pekárny. Čekání na vykynutí a upečení se vyplatí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 004 kJ / 2 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,43 g |
Tuky | 57,56 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 3,41 g |
Sůl | 8,46 g |
Sacharidy | 384,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace Pošli recept
14 ks
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 4. 2020 10:29
Hanes : neměl jste těsto moc tuhé - hutné , já jsem dnes musela přidat trochu mléka , záleží na mouce.
Jinak opět moc povedené a chutné
Jinak opět moc povedené a chutné
5. 2. 2019 15:47
Tak jsem je vyzkoušel a poněkud jsem pohořel. Vypadají krásně, ale jsou poněkud kamenné. Tolik jsem se těšil...
2. 6. 2017 16:33
Dneska jsem dala 300g pšeničné a 200g žitné a opět vynikající dalamánky, mňam
21. 3. 2017 20:49
kuddit: Pečeme asi 20-25 minut,musí se hlídat....
21. 3. 2017 18:39
Prosím jak dlouho pečete?
8. 3. 2017 18:35
zdenka.s: To mne mrzí,ale poradit asi neumím...
8. 3. 2017 18:30
Tak jsem pŕecenila své síly ,nejde mi přidat fotografie,poradí mi nėkdo děkuji
7. 3. 2017 20:22
Tak dneska jsem dělala dalamánky znova, rodina si je přála a navíc jsme zjistili, že druhý den jsou měkoučké jako po upečeni ,prostě VÝTEČNÉ
nejlepší jaké jsem kdy pekla - a že jich bylo dost.
Jikotce
nejlepší jaké jsem kdy pekla - a že jich bylo dost.
Jikotce
6. 3. 2017 18:20
zdenka.s: Fotka je vždycky vítaná a jsem ráda,že chutnají...
6. 3. 2017 18:09
Jsou skvělé,jen příštė přidám pūl lžičky soli ,my asi víc solíme, jinak nemají chybu.Pochutnali jsme si ,díky za recept a můžu přidat fotku ?
2. 3. 2017 05:54
Jikotka: Když se použije ruční šlehač s hnětacími metlami, tak to jde taky dobře.
1. 3. 2017 20:36
Věra: Samozřejmě že jde,ale bolí ruce
1. 3. 2017 20:10
Je možné těsto připravit ,ručně bez pekárny ? Dík_
22. 3. 2011 18:32
Kaaatka86:Droždí je necelá půlka kostkypřeji hodně úspěchu....
22. 3. 2011 16:17
Vypadají nádherně, zítra vyzkouším. Mohu se zeptat množství droždí je sypkého nebo kostky?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 11 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 4 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 5 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 6 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 7 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dalamánky dalamánky recept dalamánky z domácí pekárny dalamánek recept dalamanek recept na dalamánky recept dalamánky jogurtové dalamánky recept na dalamánek recepty na dalamánky nejlepsi dalamanky dalamánek - recept domácí dalámánek dalamánky z pekárny domácí dalamánky grahamové dalamánky recept na dalamánky pekárny recepty dalamánky domácí dalamánky recepty dalamánek recept domácí pekárna
Suroviny: mléko, sádlo, olej, kmín drcený, sůl, cukr, mouka chlebová hladká, droždí, vejce, sůl hrubá, kmín celý
Dalamánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z456
25 názorů