

Dalamánky
Suroviny 14 ks
- 25O ml mléka
- 25 g rozpuštěného sádla
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 500 g hladké chlebové mouky
- necelá 1/2 droždí
- 1 vejce na potření
- hrubá sůl
- kmín na posypání
Postup přípravy receptu
Do pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto.
Po vykynutí uděláme bochánky, necháme ještě 15-20 min. kynout, potom vyválíme šišky, potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme solí a kmínem, pečeme na 180°C.
Poznámka od kuchařky
Inspirace Pošli recept
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dalamánky
-
Hanes : neměl jste těsto moc tuhé - hutné , já jsem dnes musela přidat trochu mléka , záleží na mouce.
Jinak opět moc povedené a chutné -
Tak jsem je vyzkoušel a poněkud jsem pohořel. Vypadají krásně, ale jsou poněkud kamenné. Tolik jsem se těšil...
-
Dneska jsem dala 300g pšeničné a 200g žitné a opět vynikající dalamánky, mňam
-
kuddit: Pečeme asi 20-25 minut,musí se hlídat....
-
Prosím jak dlouho pečete?
-
zdenka.s: To mne mrzí,ale poradit asi neumím...
-
Tak jsem pŕecenila své síly ,nejde mi přidat fotografie,poradí mi nėkdo
děkuji
-
Tak dneska jsem dělala dalamánky znova, rodina si je přála a navíc jsme zjistili, že druhý den jsou měkoučké jako po upečeni ,prostě VÝTEČNÉ
nejlepší jaké jsem kdy pekla - a že jich bylo dost.
Jikotce -
zdenka.s:
Fotka je vždycky vítaná a jsem ráda,že chutnají...
-
Jsou skvělé,jen příštė přidám pūl lžičky soli ,my asi víc solíme, jinak nemají chybu.
Pochutnali jsme si ,díky za recept a můžu přidat fotku ?
-
Jikotka: Když se použije ruční šlehač s hnětacími metlami, tak to jde taky dobře.
-
Věra: Samozřejmě že jde,ale bolí ruce
-
Je možné těsto připravit ,ručně bez pekárny ? Dík
_
-
Kaaatka86:Droždí je necelá půlka kostky
přeji hodně úspěchu....
-
Vypadají nádherně, zítra vyzkouším. Mohu se zeptat množství droždí je sypkého nebo kostky?