Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyjevské kotlety

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 5. 2013 10:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 325 kJ / 317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

1974andrea 1974andrea

5. 1. 2015 16:43

casino:Tak já to sem přepíšu z knihy receptů od Julie Child. Cit: " V tradiční francouzské kuchyni se prsíčkům bez kůže a bez kostí ( z jedné strany kuřete ) říká supreme. Z každého kusu kuřete získáme dva kousky supreme. Jestliže na prsíčkách necháme část křidélka, místo supreme získáme cotelette. Prsíčka vařeného kuřete se neoznačují slovem supreme, ale používá se spojení blanc de poulet neboli bílé kuřecí maso. Čistá prsíčka z jedné strany kuřete - supreme - můžeme připravovat v otevřeném hrnci na másle ve stylu á blanc a můžeme je také opékat a grilovat na másle á brun. Prsíčka supreme se připravují velmi snadno, pouze se musí hlídat správná doba přípravy.... "
Knížka je skvělá, vřele doporučuji;-)

casino casino

5. 1. 2015 14:57

1974andrea:
To "Suprême" mě zajímá:-)
Před časem jsem zavrhl nápad, dát sem rcp na Kuře Suprême (neptejte se proč;-) ale prošel jsem i fr. stránky...
Myslím, že: "...bez kůže a kosti je prso "supreme" to není až tak jednoznačné...
Prošel jsem onehdy hafo rcp a většinou to bylo i s kůží. Nedávno jsem měl, říkali tomu francouzké kukuřičné kuřátko Suprême a 1 porce byla 1/2 kuřete i s kožuchem...:-D No, nutno dodat, že to byla česká restaurace...;-)

1974andrea 1974andrea

5. 1. 2015 14:05

Že se tady ještě vracím k tomu názvu " kotlet ". Zřejmě to bude z francouzského názvu " cotelette ", což, jak psal Casino, je kuřecí prso s částí křidélka. Jinak bez kůže a kosti je prso " supreme ". Omlouvám se, ale nejdou mi psát ty " stříšky " nad O a E, takže to není zcela francouzsky:-8

magdalenka magdalenka

2. 3. 2014 08:27

casino: V posledných dňoch som si na pani Forrestovú spomenula tiež...:-D A tiež pri TOP receptoch.(A nevravím, že v súvislosti s autorom predchádzajúceho príspevku.)

casino casino

1. 3. 2014 22:47

neregi
Jen jsem chtěl trošku uvést do obrazu tazatele viz níže, a pro větší názornost jsem přidal i obrázek, když už jsem to měl i nafocíííno :-)
A že jsou to blbosti?
No, jak myslíte, pokud vůbec...
Dovolím si parafrázovat Forrest Gumpovu maminku: Pro blba jsou to blbosti!

Hanka

24. 1. 2014 20:22

casino:nemslíš že komentář je uplně mimo?toprecepty jsou od toho aby tady dali lide recept tak jak ho dělají oni sami..ne podle kuchařk;-)když se ti to nelíbí běž si vařit svoji svetovou kuchyni nebo vař podle kuchařky a nepiš sem takové blbosti:-)

casino casino

24. 1. 2014 00:59

Ptáte se proč kotlety?
Protože ač z ptáka, tak když se dělá jak se dělat má, tedy z částečně vykostěných kuřecích prsou, kde se ponechá pažní kůstka a po obalení to vypadá jako smažená kotleta ze savců ze dvora:-))
...a ze stehen se nepřipravuje! Hmmm, tedy v lepších podnicích neééé:-))

Porada

2. 5. 2013 21:53

Jinak velice pěkný recept tady má Eliza.

http://www.toprecepty.cz/recept/19417-stavnate-kur...

Alexiss Alexiss

2. 5. 2013 21:44

V originálu se nechává kousek kosti, pak to vypadá jako kotletka. ;-)

Porada

2. 5. 2013 21:43

Kyjevský kotlet je mezinárodně známý a uznávaný recept. Co se tam jí nyní bohužel nevím,věděl jsem, ale rád si nechám poradit.:-!

Marsi Mesi

2. 5. 2013 21:32

Třeba má to kuře "licousy"....(kotlety):-D:-D:-))a víte vy co se v tom Kyjevě všechno jí?:-)):-D

Porada

2. 5. 2013 21:23

protože to je množné číslo od rcp. kyjevský kotlet.:-D:-))

danka1965

2. 5. 2013 20:43

skutečně, proč kotlety v názvu a v receptu kuře? Ale může to být dobroučké:-):-):-)

jarka skrobakova

2. 5. 2013 20:23

Znám a dělávám, je to moc dobré :yes::-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 5. 2013 15:58

Hmm, zajímavé..Proč kotlety??

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kyjevský kotlet kyjevská roštěná kyjevská pečeně kyjevské kuře kyjevská kotleta kijevský kotlet kyjevská hovězí pečeně recept kyjevský kotlet kyjevská omáčka kyjevský kotlet recept kyjevské kotlety kuřecí prso supreme kuře kyjev hovězí kotleta kijevská kotleta kotleta bez kosti recepty kuřecí prsíčka supreme kotlety bez kosti recepty kuřecí supréme kijevsky kotleta

Suroviny: prsa kuřecí, stehno kuřecí, máslo, vejce, mouka, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Kyjevské kotlety

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vKx