Kyjevské kotlety

Suroviny

kuřecí prsa
kuřecí stehna
máslo
3 vejce
mouka
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prsa a stehna z kuřete vykostíme, maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme.

  2. Do středu plátků dáme kousek tuhého másla, plátky zabalíme, aby z nich během smažení máslo nemohlo vytéct.

  3. Obalíme v trojobalu a smažíme v dobře rozehřátém oleji.

  4. Přidané máslo způsobuje jemnou chuť a šťavnatost masa. Jako přílohu podáváme brambory.

Komentáře k receptu Kyjevské kotlety

  • 1974andrea 1974andrea

    casino:Tak já to sem přepíšu z knihy receptů od Julie Child. Cit: " V tradiční francouzské kuchyni se prsíčkům bez kůže a bez kostí ( z jedné strany kuřete ) říká supreme. Z každého kusu kuřete získáme dva kousky supreme. Jestliže na prsíčkách necháme část křidélka, místo supreme získáme cotelette. Prsíčka vařeného kuřete se neoznačují slovem supreme, ale používá se spojení blanc de poulet neboli bílé kuřecí maso. Čistá prsíčka z jedné strany kuřete - supreme - můžeme připravovat v otevřeném hrnci na másle ve stylu á blanc a můžeme je také opékat a grilovat na másle á brun. Prsíčka supreme se připravují velmi snadno, pouze se musí hlídat správná doba přípravy.... "
    Knížka je skvělá, vřele doporučuji;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    1974andrea:
    To "Suprême" mě zajímá:-)
    Před časem jsem zavrhl nápad, dát sem rcp na Kuře Suprême (neptejte se proč;-) ale prošel jsem i fr. stránky...
    Myslím, že: "...bez kůže a kosti je prso "supreme" to není až tak jednoznačné...
    Prošel jsem onehdy hafo rcp a většinou to bylo i s kůží. Nedávno jsem měl, říkali tomu francouzké kukuřičné kuřátko Suprême a 1 porce byla 1/2 kuřete i s kožuchem...:-D No, nutno dodat, že to byla česká restaurace...;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Že se tady ještě vracím k tomu názvu " kotlet ". Zřejmě to bude z francouzského názvu " cotelette ", což, jak psal Casino, je kuřecí prso s částí křidélka. Jinak bez kůže a kosti je prso " supreme ". Omlouvám se, ale nejdou mi psát ty " stříšky " nad O a E, takže to není zcela francouzsky:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    casino: V posledných dňoch som si na pani Forrestovú spomenula tiež...:-D A tiež pri TOP receptoch.(A nevravím, že v súvislosti s autorom predchádzajúceho príspevku.)

    Odpovědět

  • casino casino

    neregi
    Jen jsem chtěl trošku uvést do obrazu tazatele viz níže, a pro větší názornost jsem přidal i obrázek, když už jsem to měl i nafocíííno :-)
    A že jsou to blbosti?
    No, jak myslíte, pokud vůbec...
    Dovolím si parafrázovat Forrest Gumpovu maminku: Pro blba jsou to blbosti!

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    casino:nemslíš že komentář je uplně mimo?toprecepty jsou od toho aby tady dali lide recept tak jak ho dělají oni sami..ne podle kuchařk;-)když se ti to nelíbí běž si vařit svoji svetovou kuchyni nebo vař podle kuchařky a nepiš sem takové blbosti:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Ptáte se proč kotlety?
    Protože ač z ptáka, tak když se dělá jak se dělat má, tedy z částečně vykostěných kuřecích prsou, kde se ponechá pažní kůstka a po obalení to vypadá jako smažená kotleta ze savců ze dvora:-))
    ...a ze stehen se nepřipravuje! Hmmm, tedy v lepších podnicích neééé:-))

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Jinak velice pěkný recept tady má Eliza.

    http://www.toprecepty.cz/recept/19417-stavnate-kur...

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    V originálu se nechává kousek kosti, pak to vypadá jako kotletka. ;-)

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Kyjevský kotlet je mezinárodně známý a uznávaný recept. Co se tam jí nyní bohužel nevím,věděl jsem, ale rád si nechám poradit.:-!

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Třeba má to kuře "licousy"....(kotlety):-D:-D:-))a víte vy co se v tom Kyjevě všechno jí?:-)):-D

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    protože to je množné číslo od rcp. kyjevský kotlet.:-D:-))

    Odpovědět

  • danka1965 danka1965

    skutečně, proč kotlety v názvu a v receptu kuře? Ale může to být dobroučké:-):-):-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Znám a dělávám, je to moc dobré :yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, zajímavé..Proč kotlety??

    Odpovědět

Tématické fráze: kyjevský kotlet kyjevská roštěná kyjevská pečeně kyjevské kuře kyjevská kotleta kijevský kotlet kyjevská hovězí pečeně recept kyjevský kotlet kyjevská omáčka kyjevský kotlet recept kyjevské kotlety kuřecí prso supreme kuře kyjev hovězí kotleta kijevská kotleta kotleta bez kosti recepty kuřecí prsíčka supreme kotlety bez kosti recepty kuřecí supréme kijevsky kotleta