Nutriční hodnoty (Vepřový plátek na žampionech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,66 g |
| Tuky | 68,12 g |
| – nasycené | 27,53 g |
| – nenasycené | 38,93 g |
| –– mononenasycené | 28,15 g |
| –– polynenasycené | 10,78 g |
| ––– omega 3 | 1,33 g |
| Vláknina | 12,95 g |
| Cholesterol | 41 mg |
| Sodík | 570 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 67,68 g |
| – cukry | 10,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 plátků 6 plátků vepřové plece (nebo krkovice) | Vepřová plec | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 45 g |
| 200 g 200 g sterilovaných žampionů | Žampion zavařený | 200 g |
| 1 l 1 l vývaru (nebo bujónu s vodou) | Vývar masový | 1000 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| hladká mouka na obalení masa (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |