Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně s hořčicovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 691 kJ / 1 360 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 213,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,68 g |
| Tuky | 46,57 g |
| – nasycené | 8,66 g |
| – nenasycené | 28,86 g |
| –– mononenasycené | 22,63 g |
| –– polynenasycené | 6,23 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 19,80 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové kýty | Vepřová kýta | 1000 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 8 špalíčků 8 špalíčků uzeného špeku | Špek | |
| 1 1 rychlosůl (Praganda) | Rychlosůl | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 200 ml 200 ml Rama crema na vaření 15% (může být i klasická smetana) | Margarín máslový | |
| zeleninový vývar (podle potřeby) | Vývar zeleninový | |
| 3 lžíce 3 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 45 g |
| světlá instantní jíška (nebo máslo + hladká mouka) | Jíška světlá instantní | |
| kouske másla | Máslo kravské |