Nutriční hodnoty (Penne ai Funghi (penne na houbách))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 352 kJ / 1 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,64 g |
| Tuky | 70,48 g |
| – nasycené | 33,70 g |
| – nenasycené | 31,95 g |
| –– mononenasycené | 28,30 g |
| –– polynenasycené | 3,65 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 12,23 g |
| Cholesterol | 137 mg |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 172,84 g |
| – cukry | 7,99 g |
| ––– laktóza | 2,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 - 250 g 200 - 250 g Penne těstoviny nebo jiných malých těstovin | Těstoviny pšeničné | 225 g |
| 20 ml 20 ml olivového oleje extra virgin | Olej olivový | 20 ml |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 80 g 80 g žampiónů (6 malých) | Žampion čerstvý | 80 g |
| 15 g 15 g parmazánu | Parmezán | 15 g |
| Pažitka | Pažitka čerstvá | |
| (pesto z ricotty a hub:) | Ricotta | |
| 40 g 40 g ricotty | Ricotta | 40 g |
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| 10 g 10 g parmazánu | Parmezán | 10 g |
| 25 g 25 g hříbků | Hřib čerstvý | 25 g |
| 25 g 25 g žampiónů | Žampion čerstvý | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pro chuť můžeme přidat nějaké oříšky a | Lískový ořech | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený |