Nutriční hodnoty (Šťovíková polévka se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 929 kJ / 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 18,68 g |
| – nasycené | 9,59 g |
| – nenasycené | 8,89 g |
| –– mononenasycené | 6,36 g |
| –– polynenasycené | 2,53 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 7,97 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti šťovíku (listy) | Šťovík listy čerstvé | |
| 1/2 l 1/2 l zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| osmažená houska (krutonky) | Houska pšeničná | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |