Nutriční hodnoty (Čokoládový dort se šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 26 022 kJ / 6 220 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,50 g |
| Tuky | 400,18 g |
| – nasycené | 185,56 g |
| – nenasycené | 196,38 g |
| –– mononenasycené | 153,10 g |
| –– polynenasycené | 43,28 g |
| ––– omega 3 | 10,10 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 546 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 542,70 g |
| – cukry | 232,60 g |
| ––– laktóza | 23,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 sklenice 1 sklenice (250 ml) mleka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2 sklenice 2 sklenice pol. mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 1 1 kyprici prasek | Kypřící prášek | |
| 1 sklenice 1 sklenice cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 3 lzice 3 lzice kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 500 ml 500 ml parizske slehacky | Šlehačka 35% | 500 ml |
| 1 1 pudink (cokoladovy) | Puding v prášku | |
| 100 g 100 g masla | Máslo kravské | 100 g |
| 250 250 ml slehacky (33%)(parizskou si muzem udelat z ramy creamfine+2 lzice kakaa+3lzice cukru-dohromady vsechno vyslehat) | Šlehačka 35% |