Nutriční hodnoty (Jablkový koláč s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 297 kJ / 2 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,90 g |
| Tuky | 55,64 g |
| – nasycené | 13,50 g |
| – nenasycené | 36,82 g |
| –– mononenasycené | 21,88 g |
| –– polynenasycené | 14,94 g |
| ––– omega 3 | 1,29 g |
| Vláknina | 30,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 196 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 525,70 g |
| – cukry | 181,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 1 celá Hera | Margarín | |
| 10 dkg 10 dkg cukr moučky | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 4 větší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| hrst hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1/4 1/4 1 skleničku hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1/2 1/2 této skleničky cukru | Cukr bílý | |
| 4 lžíce 4 lžíce změklé Hery | Margarín | 60 g |