Nutriční hodnoty (Perník s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 641 kJ / 3 738 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,00 g |
| Tuky | 157,06 g |
| – nasycené | 21,92 g |
| – nenasycené | 125,75 g |
| –– mononenasycené | 87,35 g |
| –– polynenasycené | 38,40 g |
| ––– omega 3 | 10,73 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 368 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 489,00 g |
| – cukry | 195,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 200 g 200 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
| čokoládová poleva (na ozdobu) | Čokoládová poleva | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |