Nutriční hodnoty (Perník s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 641 kJ / 3 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,00 g |
Tuky | 157,06 g |
– nasycené | 21,92 g |
– nenasycené | 125,75 g |
–– mononenasycené | 87,35 g |
–– polynenasycené | 38,40 g |
––– omega 3 | 10,73 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 489,00 g |
– cukry | 195,50 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
skořicový cukr | Cukr skořicový | |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
čokoládová poleva | Čokoládová poleva |