Nutriční hodnoty (Treska s krevetovo-koprovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 546 kJ / 848 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,65 g |
| Tuky | 38,80 g |
| – nasycené | 23,15 g |
| – nenasycené | 14,46 g |
| –– mononenasycené | 12,56 g |
| –– polynenasycené | 1,90 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 409 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 46,36 g |
| – cukry | 22,86 g |
| ––– laktóza | 21,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 porce 4 porce rybího masa z tresky či filé | Treska filet | |
| 200 g 200 g mražených krevet | Krevety loupané | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 200 ml 200 ml drůbeží bujón nebo vývaru (rybí, kuřecí) | Bujón kuřecí BIO | |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| citrónový pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |