Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka s čerstvými houbami

Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí chuťové buňky i duši strávníka.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

30. 9. 2018 18:12

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 965 kJ / 1 187 kcal
Bílkoviny23,43 g
Tuky61,40 g
Vláknina35,32 g
Cholesterol 86 mg
Sodík 980 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy119,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Lepší je, když je více druhů hub, ale z hříbků voní polévka nejvíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 10. 2022 14:59

Bramboračku s hříbkama máme moc rádi:-QTome,vyzkoušela jsem tvou vychytávku s podušenými hříbky.Měla jsem babky cca 400 g a pochutnali jsme si:-8Posílám fotky a poděkování:-K

Tom Beyk Tom Beyk

16. 9. 2022 10:03

Alcaqqqq: Díky za komentář a jsem moc rád, že chutnalo:-)

Alcaqqqq

15. 9. 2022 19:11

Musím říct,že lepší bramboračku jsem ještě nejedla. Naprosto výborný recept. Čubricu jsem teda neměla, ale našla jsem si co,obsahuje a dala tam jednotlivé suroviny, špetku od každé a musím říct tedy,že to polévku dostalo na úplně jinou úroveň. Moc děkuji za tento recept. Všichni jsme si pochutnali.

Tom Beyk Tom Beyk

27. 8. 2022 21:31

Freesty: díky za milý komentář a jsem rád, že jsem inspiroval.:-)

Freesty

27. 8. 2022 16:17

Tome, jste nejlepší prznitel!! <3 ..polívka byla LUXUSNÍ! ..moc jsme si s přítelem pochutnali! :-Q ..naštěstí jsme pochopili, že kurkumy má být jen špetka pro barvu a čubrica náhodou krásně voněla a dala tomu šmrnc.. poprvé jsem toto koření vyzkoušela.. měla jsem ho doma ani nevím proč, nerozbalené ještě :--)) ..paráda! Moc díky za recept a určitě vyzkoušíme další tvé recepty! Jsme s přítelem velcí labužníci, takže víme, co je dobré!! :-D :-*

Pepa68 Pepa68

6. 7. 2020 13:11

Ahoj lidičky,zdravím Vás!Dnes v pondělí 6.7.2020 jsem zkusil tento recept a musím říct,že polévka se povedla.....Dokonce i moje manželka,vyučená kuchařka s 35-ti letou praxí,mě to pochválila......Navíc se to i hodilo,protože dopoledne nám přinesl zeták téměř plný koš čerstvých hub.Takže do polévky jsem udělal takový mix hub-modráci,hřiby a lišky.Navíc jsem do polévky přidal i 2 bobkové listy.Na závěr na polévku do talíře jsem dal pro chut a ozdobu čerstvou petrželku.No prostě mnamka,určitě jsem nevařil tento recept naposled!Přeji všem dobrou chut.....Pepa68<3:-8:-D:yes:

casino casino

4. 10. 2018 08:48

"...já našel jen jednoho hřiba"
A vo vo vo, vo tom to je... ;-)
Pomineme li "drobnost", že polévka z čerstvých hub je sama o sobě jak hrušková voda (mám ji rád především kvůli "slizkosti" ČERSTVÝCH uvařených klobouků na jazyku) pak pro chuť je fajn přidat trošku, v dlani rozemnutých, SUŠENÝCH hub :yes:
No, autor tedy ulovil sólohřiba:-) a že aby saturoval šest hladových krků, tak této krmi chuti něčím dodati musel, že :-K

Tom Beyk Tom Beyk

4. 10. 2018 07:44

Martick@: ...abys to pochopila i ty...je to psané v závorkách, tak kdo nechce tak to tam nedá.(aby nebyl vrcholně hloupej) :-*
Jinak si myslím, že przním rád a przním dobře...;-)

Martick@

4. 10. 2018 06:38

To je strašné, čím dokáže někdo zprznit výbornou českou polévku. Dát do bramboračky čubricu je vrchol hlouposti a o těch ostatních vyjmenovaných superdochucovadlech je taky škoda mluvit.8-(8-(:-((:-//;-(:-(

Tom Beyk Tom Beyk

1. 10. 2018 12:35

Eja57: ...není nic jednoduššího než to bez Podravky a Maggi vyzkoušet.:-8

Eja57 Eja57

1. 10. 2018 09:25

Houby, cibule, česnek, kořenová zelenina, máslo, majoránka... a ve finále do toho vrazíme Podravku a Maggi:-O PROČ? Všechny chutě jsou přece v těch základních surovinách...:no:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 10. 2018 05:11

:yes::yes:<3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramboračka s houbami top recepty bramboracka z čerstvých hub bramboračka s houbami bramborová polévka s čerstvými houbami bramboracka s hriby houby recepty bramborova polevka s cerstvymi houbami bramboračka s čerstvých hub bramboračka z čerstvých hub recept bramboračka s čerstvími houbami bramboračka of bramborová polévka uitleg in het nl bramborackabz čerstvých hub bramhoračka z hřiby bramboračka z čerstvými hub top polévka recept bramboračka s cerstymi houbami bramboračka z hřibů bramoračka s čerstvými houbami polévka s cerstymi houbami čerstvé houby do branboracky bramboračka z cerstvych hob

Suroviny: houby čerstvé, brambory, zelenina, cibule, česnek, máslo, slanina uzená, mouka hladká, vývar zeleninový, koření čubrica, kurkuma, kmín celý, majoránka sušená, pepř mletý, maggi, sůl

TopRecepty.cz

Bramboračka s čerstvými houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o48L