Bramboračka s čerstvými houbami

Tom Beyk Kuchař: Tom Beyk

Doba přípravy: 45 min. 6 porcí Polévky 6 názorů

Suroviny

200 g i více čerstvých hub - já našel jen jednoho hřiba
400 g brambor
kořenová zelenina i jiná (květák...)
1 ks menší cibule
3 ks rozmáčknutých stroužků česneku
2 PL másla
50 g uzené slaniny, špeku
2-3 PL hladké nebo polohrubé mouky
2 kostky zeleninového bujonu
nebo 2 PL Podravky, Vegety, Kuchárku
1/2 ČL kmínu
1 PL sušené majoránky
pepř
(1 ČL čubrice pro vůni, špetka kurkumy pro barvu)
Maggi
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do rozehřáté pánve dáme asi 3 PL vody, na plátečky nakrájené houby a dusíme asi 10-15 min (dle tuhosti hub).

  2. V hrnci rozpustíme nadrobno pokrájený špek, přidáme máslo a na tom zpěníme najemno nakájenou cibuli s kmínem. Přidáme mouku a smažíme, než jíška začne chytat barvu.

  3. Pak přidáme pokrájenou zeleninu s česnekem, brambory nakrájené na kostičky a zalijeme vroucí vodou do roviny.
    Přidáme Vegetu, pepř (čubricu, kurkumu) a přikryté vaříme.
    Jakmile začne polévka houstnout, zředíme ji vřící vodou na požadovanu hustotu.

  4. Když jsou brambory v polévce měkké, přidáme podušené houby, chvilku provaříme, dochutíme solí a Maggi.

  5. Polévku odstavíme a vmícháme rozemnutou majoránku.

Poznámka

Lepší je, když je více druhů hub. (i když z hříbků voní polévka nejvíc).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboračka s čerstvými houbami

  • casino casino

    "...já našel jen jednoho hřiba"
    A vo vo vo, vo tom to je... ;-)
    Pomineme li "drobnost", že polévka z čerstvých hub je sama o sobě jak hrušková voda (mám ji rád především kvůli "slizkosti" ČERSTVÝCH uvařených klobouků na jazyku) pak pro chuť je fajn přidat trošku, v dlani rozemnutých, SUŠENÝCH hub :yes:
    No, autor tedy ulovil sólohřiba:-) a že aby saturoval šest hladových krků, tak této krmi chuti něčím dodati musel, že :-K

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    Martick@: ...abys to pochopila i ty...je to psané v závorkách, tak kdo nechce tak to tam nedá.(aby nebyl vrcholně hloupej) :-*
    Jinak si myslím, že przním rád a przním dobře...;-)

    Odpovědět

  • Martick@ Martick@

    To je strašné, čím dokáže někdo zprznit výbornou českou polévku. Dát do bramboračky čubricu je vrchol hlouposti a o těch ostatních vyjmenovaných superdochucovadlech je taky škoda mluvit.8-(8-(:-((:-//;-(:-(

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    Eja57: ...není nic jednoduššího než to bez Podravky a Maggi vyzkoušet.:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Houby, cibule, česnek, kořenová zelenina, máslo, majoránka... a ve finále do toho vrazíme Podravku a Maggi:-O PROČ? Všechny chutě jsou přece v těch základních surovinách...:no:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: bramboračka s houbami bramboračka s houbami top recepty bramborova polevka s cerstvymi houbami recept na bramboračku s houbami bramboračka s houbami recept

Zapomněl/a jsem heslo