Nutriční hodnoty (Uzená kýta s česnekovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 782 kJ / 1 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 133,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,37 g |
Tuky | 66,86 g |
– nasycené | 28,69 g |
– nenasycené | 31,07 g |
–– mononenasycené | 25,28 g |
–– polynenasycené | 5,80 g |
––– omega 3 | 1,27 g |
Vláknina | 11,96 g |
Cholesterol | 356 mg |
Sodík | 428 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 52,48 g |
– cukry | 16,26 g |
––– laktóza | 9,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g uzené vepřové kýty | Vepřová kýta | 600 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
6-8 stroužků 6-8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 49 g |
250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
pár kuliček kuliček nového koření | Nové koření | |
pár kuliček kuliček celého pepře | Pepř černý | |
ocet | Ocet lihový | |
cukr | Cukr bílý | |
Podravka (možno vynechat) | Kořenící směs sypká | |
sůl | Sůl mořská |