Nutriční hodnoty (Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 911 kJ / 696 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,03 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,15 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,88 g | 
| Tuky | 66,17 g | 
| – nasycené | 40,56 g | 
| – nenasycené | 23,06 g | 
| –– mononenasycené | 19,88 g | 
| –– polynenasycené | 3,18 g | 
| ––– omega 3 | 0,91 g | 
| Vláknina | 4,80 g | 
| Cholesterol | 202 mg | 
| Sodík | 726 mg | 
| Sůl | 1,85 g | 
| Sacharidy | 16,80 g | 
| – cukry | 10,20 g | 
| ––– laktóza | 6,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 vepřové srdce | Srdce vepřové | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 1 kyselá sterilovaná okurka | Okurka polní zavařená | |
| 4 4 žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička sardelové pasty | Sardelová pasta | 5 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g | 
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání (může být i 12%) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml | 
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček pepře | Pepř černý | |
| šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| olej | Olej řepkový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |