Rybíz jako brusinky s rumem
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso, nejčastěji zvěřinu, nebo do některých gulášů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 506 kJ / 2 750 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 582,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je tu několik receptů na Rybíz alla brusinky, ale všechny jsou jiné než tento. Tak snad někdo vyzkouší i tento, naší rodinou prověřený. Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2022 12:11
EvaCh: Evo, jste kouzelnice, děkuji za foto 

12. 6. 2018 21:25
Zdenka1: Zdeničko, to mě moc těší, díky 

12. 6. 2018 20:32
Andrejko, podle Tvého receptu se řídím již několik let a až teď jsem si všimla, že jsem zapomněla dát pochvalu a bodík. "Brusinky" jsou výborné
a používám je nejen k masu ale i k paštice nebo na vánočku místo marmelády. 




5. 8. 2015 15:22
mika59:Miládko, jsem ráda, že jsi s výsledkem spokojená

5. 8. 2015 15:11
Dnes jsem dělala a je to luxusní 

9 bodík 




5. 8. 2015 12:08
radiator:
1974andrea:
jasně, výluh
1974andrea:


5. 8. 2015 11:47
radiator:A těch 5PL jsi dala jenom toho výluhu, ne hřebíčků doufám 

5. 8. 2015 09:14
Andreo, včera jsem "brusinky" podle tvého receptu dělala
Místo rozdrcených hřebíčků jsem použila hřebíčky macerované v rumu
Na 1 kg rybízu jsem dala 5 PL.
Macerát-výluh:
200 ml rumu, sáček hřebíčků
Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví.


Místo rozdrcených hřebíčků jsem použila hřebíčky macerované v rumu

Na 1 kg rybízu jsem dala 5 PL.
Macerát-výluh:
200 ml rumu, sáček hřebíčků
Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví.
23. 3. 2015 09:40
casino:Díky, že jste vyzkoušel a hlavně, že jste po konzumaci nebyl nucen napsat nějaký nelibý komentář
Já mám tuhle " náhražku " raději než brusinky, přidávám je i třeba do guláše, hlavně z divočiny.

22. 3. 2015 22:56
U příležitosti konzumace daňka na smetaně jsem konečně otevřel první skleničku z poslední rybízové sklizně... Mančaftu jsem nakukal, že jde o spešl brusinky s vetšími semínky. Sežrali mi to
(byl jsem příjemně přeqapen, protože chuťově je to pikantnější než brusinky

(byl jsem příjemně přeqapen, protože chuťově je to pikantnější než brusinky

16. 7. 2014 14:52
Iva:, Irule: Holky, děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že vám přišel recept k chuti
A ostatním děkuji za komentáře a hodnocení

A ostatním děkuji za komentáře a hodnocení

16. 7. 2014 12:11
vynikající, jdu dělat další várku
15. 7. 2014 18:46
vyzkoušeno, bodík jsem poslala právem 



11. 7. 2014 14:34
Bezva nápad Andrejko 





8. 7. 2014 18:49
Bezva recept



už jsem dělala z 1,70kg marmošku a několikrát buchtu, ale rybízu je stále dost, tak vyzkouším, máme i pár keříků bílého a tak udělám dávku z bílého a dávku z červeného

bodík letí













Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Demi glace v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami

Jemné muffiny s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami

Bělomasá ryba po asijsku
Přidáno před 5 hodinami

Srbská masová směs
Přidáno před 12 hodinami

"Bramboráčky" z ovesných vloček
Přidáno před 22 hodinami

Krůtí masové kuličky na zelenině
Přidáno 26. 1. 2023 10:55
Právě bylo uvařeno:

Žemlovka s jablky a tvarohem
uvařil/a Simyra
před 3 minutami

Žemlovka z vánočky
uvařil/a Foxina
před 10 minutami

Rajčatová polévka
uvařil/a Marky96
před 56 minutami

Kandovaná pomerančová kůra
uvařil/a frcvan
před 1 hodinou

Marinovaný zelný salát
uvařil/a Leennkkaa
před 1 hodinou

Kuřecí po debrecínsku
uvařil/a Jan Nemec
před 1 hodinou

Buchtičky s krémem
uvařil/a sikorova4@seznam.cz
před 2 hodinami

Zeleninová polévka s kapáním
uvařil/a Petaja
před 2 hodinami

Brokolicová polévka
uvařil/a Hanynka_1
před 2 hodinami

Špagety smetanové (Carbonara)
uvařil/a tara23
před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: červený rybíz ala brusinky rybíz ala brusinky v troubě bílý rybíz recepty rybíz alá brusinky červený rybíz jako brusinky falešné brusinky z červeného rybízu falešné brusinky z rybízu recept falešné brusinky z rybízu bílý rybíz recept recepty z bílého rybízu brusinky z rybízu rybíz bílý recepty peceny rybiz ala brusinky rybíz bílý recept brusinky v rumu recept na bílý rybíz bílý rybíz ala brusinky co z bílého rybízu rybíz alla brusinky bílý rybíz
Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, cukr vanilinový, cukr skořice, koření hřebíček, šťáva citronová, rum, rybíz
Rybíz jako brusinky s rumem
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xm
18 názorů