Nutriční hodnoty (Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 041 kJ / 2 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,22 g |
| Tuky | 97,21 g |
| – nasycené | 54,56 g |
| – nenasycené | 40,04 g |
| –– mononenasycené | 32,67 g |
| –– polynenasycené | 7,37 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 53,80 g |
| Cholesterol | 341 mg |
| Sodík | 3,89 g |
| Sůl | 9,10 g |
| Sacharidy | 230,93 g |
| – cukry | 39,62 g |
| ––– laktóza | 15,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 20 dkg 20 dkg poličanu (či vysočiny) | Suchý salám | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 dkg 5 dkg špeku (či slaniny) | Špek | 50 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžičky 2 lžičky polévkového koření | Polévkové koření tekuté | 10 ml |
| 1 lžička 1 lžička kari | Kari | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 dcl 3 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 4-5 4-5 trojhránků taveného sýra | Sýr tavený | |
| 1 1 pomazánkové máslo | Pomazánka mléčná |