Nutriční hodnoty (Sladké jablečňáky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 019 kJ / 1 917 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,52 g |
| Tuky | 65,68 g |
| – nasycené | 40,10 g |
| – nenasycené | 22,46 g |
| –– mononenasycené | 19,05 g |
| –– polynenasycené | 3,41 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 23,90 g |
| Cholesterol | 193 mg |
| Sodík | 252 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 263,98 g |
| – cukry | 70,48 g |
| ––– laktóza | 9,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 vanička 1 vanička měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 6 dkg 6 dkg másla | Máslo kravské | 60 g |
| vejce | Vejce slepičí | |
| 1/4 kg 1/4 kg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| tvrdý tvaroh nebo kysaná smetana | Tvaroh tvrdý |