Nutriční hodnoty (Kvašáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,05 g |
| Tuky | 23,07 g |
| – nasycené | 14,64 g |
| – nenasycené | 7,14 g |
| –– mononenasycené | 6,10 g |
| –– polynenasycené | 1,04 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 17,45 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 186 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 32,85 g |
| – cukry | 24,95 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml nálevu z kvašených okurek | Okurka salátová čerstvá | |
| 4 ks 4 ks kvašené okurky rozmixovat | Okurka salátová čerstvá | 1000 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 500 ml 500 ml voda | Voda | 500 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kopr nať | Kopr nať čerstvý |