Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová kolečka s kofilovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chladnutí krému, doba tepelné úpravy postupného pečení více plechů po sobě

125 min (90 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chladnutí krému, doba tepelné úpravy postupného pečení více plechů po sobě)

Pomalu plánujete, jaké cukroví letos upečete? Pokud patříte mezi milovníky čokolády a kávy, určitě musíte vyzkoušet kolečka s krémem z oblíbené Kofily. Křehké máslové těsto a kávová tyčinka rozvoní celý byt.

Suroviny pro 60 kusů

60kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 207 kJ /
6 742 kcal
Bílkoviny62,64 g
Tuky405,65 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 243 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy703,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku s moučkovým i vanilkovým cukrem a mletou kávou. Přidáme máslo nakrájené na menší kousky, žloutky, citronovou kůru a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Krok 2: Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu uležet, ideálně přes noc. Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučněném válu zhruba na 2 mm a vykrajujeme kolečka, která ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170-180 °C a pečeme zhruba 12 minut. Krok 5: Krém.
Nad parou šleháme asi 20 minut 2 celá vejce, cukr a nalámanou čokoládu Kofilu. Krém necháme úplně vychladnout, Krok 6: V nádobě vyšleháme do pěny 250 g másla pokojové teploty a pomalu zašleháme krém z Kofily, vajec a cukru. Krok 7: Poleva.
Vyšleháme 250 g cukru s 5-6 lžícemi silné, vychlazené kávy. Krok 8: Kolečka spojíme krémem a namáčíme je jednou stranou do kávové polevy. Krok 9: Hotová kolečka ještě na nezaschlou polevu zdobíme čokoládovým kávovým zrnem, popřípadě jiným cukrářským zdobením.

TIP: Kofilové slzičky: Jak připravit křehké linecké cukroví s čokoládovo-kávovou náplní

Zveřejněno 5. 12. 2015

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept na kofilový krém jsem si půjčila zde https://www.toprecepty.cz/recept/38256-kofila-rezy... a musím uznat, že je skvělý. Uživatelce hemriettas moc děkuji za opravdu špičkový krém, který má rozhodně více využití.

Recept přidávám v celé dávce, já použila poloviční dávku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová kolečka s kofilovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjYQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová kolečka s kofilovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjYQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (48)

hana36: ano, určitě cukr moucka

Upečeno, ochutnáno, výborné:-)

JanaDorazinova: Já bych tam dala neloupanou půlku lískového oříšku.

Aneta: To je určitě jedno!!! Klidně nějaké cukrářské zdobení, jakékoliv a třena nic. Já jsem je koupila tady v cukrárně, tam mají zdobení, že by tam člověk nechal výplatu :-D

Plněno kofilovým krémem. Letos poprvé vyzkoušen a je moc dobrý.

Dobrý den, bohužel jsem na tento recept koukla letmo ráno a teď jsem se vrátila z nákupu a koukám na ty kávová zrna až teď, poradi mi holky někdo, co by se tam místo toho hodilo jiného? Chtěla jsem dělat dnes a už se nikam nedostanu, budu ráda za nějakou odpověď, recept vypadá strašně moc lákavé, těším se na to:-)

Aneta: Tak já myslím, že na tom zrnku to nestojí :-). Co třeba pokapat cik cak čokoládovou polevou? ;-)

Uz mam z jedne davky napeceno,vyborne se s testem pracovalo a chutove vyborne.Uz mam dalsi testo v lednicce.Plnit a zdobit budu pristi tyden.Urcite u nas bude kazde vanoce.:-K:yes::yes:

jemmy: Tak to mne moc těší! :-8

Krásný recept, určite zkusím. Nevím jestli se neptám hloupě, ale mletý cukr, je cukr moučka??
Děkuji

hana36: Ano, samozřejmě :-)

Dobrý večer, ta mletá káva je uvařená rozpustná káva?

Myšák: je to celkem jedno. Já dala turka, ale nevadila by ani rozpustná;-)

Dobrý den, mohu se zeptat mletá káva je myslíte tím klasickou na turka? :-8 cukroví vypadá užasně už se něj chystám. :) Jak dlouho vydrží? Kdy je nejlepší cukroví udělat? :-8:-8 děkuji

Barbora : lépe je použít rozpustnou, ale určitě by nevadila ani klasická, turecká:-8

Irule: nebudeš věřit, ale dneska jsem je vytáhla z mrazáku, protože tady byla návštěva a byla ještě lepší, než na Vánoce :-D a děkuji za foto;-)

Jani výborné děkuji :yes::-p:-K

casino: dopadl skvěle :-)

Pekl 9´ při 175°C a už se těší na ten krém:-)

:-):-8:-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kávová kolečka, krém z kofily, kakaove cukrovi, kávové kolecka, cukrovi z kofily, recept kávová kolečka, kokosová kolečka s krémem, kávová kolečka recept, kávový krém z kofily, linecká kolečka s kávovým krémem, vanoční cukrovi z kofily, cukroví s kofilovým krémem, cukroví kakaove, vánoční cukroví z kofili, vánoční cukroví s kávovým krémem, cukroví recepty, kávová krém, kavovi kolečka, kakaova kolecka, cukroví s krémem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, káva mletá, kůra citronová, žloutek, máslo, mouka hladká, cukr moučkový, čokoláda, vejce, máslo, cukr moučkový, káva, čokoládová kávová zrna

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu