Nutriční hodnoty (Zapečené těstoviny s brokolicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 171 kJ / 2 909 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 89,28 g |
| Tuky | 63,07 g |
| – nasycené | 37,06 g |
| – nenasycené | 21,68 g |
| –– mononenasycené | 17,09 g |
| –– polynenasycené | 4,59 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 41,92 g |
| Cholesterol | 172 mg |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,36 g |
| Sacharidy | 445,63 g |
| – cukry | 35,47 g |
| ––– laktóza | 8,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g ementálu (strouhaného) | Ementál | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| provensálské koření | Provensálské koření | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
| tuk na vymazání | Margarín |