Nutriční hodnoty (Jablíčkové lívanečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 538 kJ / 2 758 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,70 g |
| Tuky | 44,02 g |
| – nasycené | 13,90 g |
| – nenasycené | 19,32 g |
| –– mononenasycené | 13,90 g |
| –– polynenasycené | 5,42 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 27,70 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 679 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 490,10 g |
| – cukry | 247,40 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
| 320 g 320 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 320 g |
| 160 g 160 g moučkového cukru | Cukr bílý | 160 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| olej na smažení | Olej řepkový |