

Koprová omáčka s vepřovým masem
Suroviny
- kopr
- 6 plátků vepřového masa
- 2,5 l vody
- 2 kelímky smetany na vaření
- 2 kostky masoxu
- sůl
- pepř
- ocet
- cukr
- hl. mouka
- mléko
Postup přípravy receptu
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso a vaříme do měkka. Potom maso vybereme na talířek. Do vývaru dáme dvě kostky masoxu, smetany na vaření, kopr. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a to celé povaříme.
Do misky dáme dva hrnky mléka a hladkou mouku (přibližně 4 lžíce) pořádně rozkvedláme, aby v tom nebyly hrudky. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do něj směs mléka a mouky.
Poté vaříme pozvolna na mírném ohni (mouka potom nebude v omáčce cítit), až omáčka zhoustne, naposledy přidáme zpět do omáčky maso. Podáváme s uvařeným vajíčkem, knedlíkem nebo bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koprová omáčka s vepřovým masem
-
Super
koprovka se povedla a pochutnali jsme si
dekujem
-
Iva: vařím pro čtyři a máme to tak na dva obědy
,jak se sní maso, tak k tomu dávám jenom vajíčko
u nás se sní úplně všechno i samotná omáčka s knedlíkem
-
Kolik je to porcí? Když počítám 2,5 l vody + 2 smetany + 2 hrnky mléka tak mě vyde přes 3 litry omáčky
To se mi zdá moc k 6 plátkům masa
-
Manžel nerad hovězí, tak to zkusíme takhle - dík za nápad
-
já dělám koprovku s masoxem a chutná mi
vy tam masox dávat nemusíte ... mě je to opravdu jedno, jak jsi ji podle sebe uděláte
-
Jako jo. Až na ten Masox . Raději bych ho tam neviděl.