Nutriční hodnoty (Letní polévka s kedlubnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 644 kJ / 393 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,82 g |
| Tuky | 17,15 g |
| – nasycené | 10,72 g |
| – nenasycené | 5,99 g |
| –– mononenasycené | 5,28 g |
| –– polynenasycené | 0,72 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 9,81 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 45,76 g |
| – cukry | 12,86 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1 1 velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
| špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
| 1 1 masox | Bujón hovězí | |
| Vegeta dle chuti | Kořenící směs sypká | |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |