Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek podle Pauluse

Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si dejte záležet na přichystání formy, aby se vám beránka podařilo vyklopit.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

8. 4. 2023 16:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie16 391 kJ / 3 918 kcal
Bílkoviny74,31 g
Tuky174,64 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,48 g
Sodík 568 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy494,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Foxinka Foxinka

9. 4. 2023 16:04

miluseV: jsem ráda, že jste s receptem spokojená a díky za tipy na obměnu receptu :-*

miluseV

9. 4. 2023 13:34

Recept ukládám. Výborný.:yes::yes::yes: Pekla jsem v kameninové oboustranné formě na 170'C cca 50 minut.
Přidala jsem 2 nastrouhaná jablíčka a 1/4 lžičky jedlé sody. Tím pádem ubrala množství mléka na polovinu.
Zbylo i na čtyřlístek.
Děkuji za vynikající recept. :-*

Foxinka Foxinka

9. 4. 2023 10:51

Moanka: díky moc :-*

Moanka Moanka

8. 4. 2023 20:35

Vypadá moc dobře. 👌😋

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, mléko, vejce, prášek do pečiva, rum, kůra citronová, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Beránek podle Pauluse

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxY70