Nutriční hodnoty (Jihočeská kulajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 883 kJ / 928 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,43 g |
| Tuky | 38,08 g |
| – nasycené | 21,20 g |
| – nenasycené | 12,72 g |
| –– mononenasycené | 10,89 g |
| –– polynenasycené | 1,83 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 101,50 g |
| – cukry | 40,30 g |
| ––– laktóza | 32,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g smetany 12% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 miska 1 miska hub | Hřib čerstvý | |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| ocet (podle chuti) | Ocet lihový | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený |