Nutriční hodnoty (Boloňské špagety III)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 063 kJ / 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 21,74 g |
| – nasycené | 4,91 g |
| – nenasycené | 11,63 g |
| –– mononenasycené | 9,27 g |
| –– polynenasycené | 2,36 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 944 mg |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 62,57 g |
| – cukry | 45,19 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vepřové kotlety | Vepřová kotleta s kostí | 300 g |
| 100 g 100 g hovězích žeber | Hovězí žebra | 100 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého badyánu | Badyán | 2.5 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 paprika žlutá | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 7 g |
| 5-6 lžic 5-6 lžic kečupu | Kečup sladký | 82.5 ml |
| vývar dle potřeby (nebo voda s kostkou bujonu) | Vývar masový | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka koření na tzatziki | Provensálské koření | |
| 1/3 lžičky 1/3 lžičky koření na mleté maso | Provensálské koření | 1.666666716337204 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| worcesterová omáčka (dle chuti) | Worcestrová omáčka | |
| čerstvá petrželka (i s natí) | Petržel nať čerstvá | |
| olej (dle potřeby) | Olej řepkový | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (na zahuštění) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| strouhaný sýr (na posypání) | Sýr kravský tvrdý 30% |