Maminčiny koblihy
Znáte někoho, kdo by odmítl čerstvou voňavou a kyprou domácí koblihu? Příprava není tak složitá, jak by se na první pohled zdálo. Zkuste vypracovat těsto, usmažit koblihy, naplnit oblíbenou zavařeninou a pak už si jen pochutnávejte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 073 kJ / 5 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,28 g |
Tuky | 143,05 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 3,50 g |
Sůl | 8,71 g |
Sacharidy | 841,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko trochu ohřejeme, přidáme lžíci cukru, droždí a vidličkou rozšleháme a na teplém místě necháme nakynout.
Krok 2: Žloutky rozšleháme s máslem a cukrem. Mouky se solí prosejeme do mísy, uděláme důlek, nastrouháme do ní citronovou kůru a přidám žloutkovou směs. Nakonec přilijeme vykynuté droždí s mlékem a zaděláme hladké těsto.
Krok 3: Na teplém místě necháme asi hodinku vykynout, jednou přemícháme a dáme kynout ještě půl hodinky.
Krok 4: Těsto dáme na vál, vyválíme plát asi 1,5 cm silný. Vykrajujeme koblihy, necháme chvíli kynout, nahoře prstem uděláme důlek a pak v rozpáleném oleji smažíme po obou stranách asi 2 minuty, nejprve stranou s důlkem dospod.
Krok 5: Vychladlé plníme libovolnou marmeládou a vrch pocukrujeme.
Zveřejněno 1. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčiny koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7z5j
Moje poznámka
Maminčiny koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7z5j
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 4 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 6 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 7 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 7 minutami
Housky na hamburger
monika.saskova před 1 hodinou
Zavařené papriky
jarmila8511 před 2 hodinami
Bábovka z pudinku
jarmila8511 před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
jarmila8511 před 2 hodinami
Babiččiny bramborové placky
mrazule před 3 hodinami
Maďarský perkelt s tarhoňou
romanka1009 před 4 hodinami
Candát pečený na másle
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Boršč z Arbatu
lelka12 před 5 hodinami
Tématické fráze:
maminčiny recepty,
mamincinyrecepty.cz,
recepty maminčiny,
maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty,
koblihy recept,
maminciny,
bavorské koblihy,
bavorské vdolečky maminčiny recepty,
maminčiny recepty vdolky,
dia koblihy,
recept na koblihy,
mamincinyrecepty,
jak se dělají koblihy,
maminciny. polevky,
maminčiny recepty.cz,
maminčiny recepty cz,
koblihy,
babiciny koblihy,
recepty na koblihy,
recept na bavorske koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
žloutek,
rum,
droždí,
mléko,
kůra citronová,
sůl,
olej
Komentáře (13)