Nutriční hodnoty (Božský jahodový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 19 519 kJ / 4 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,51 g |
Tuky | 295,61 g |
– nasycené | 184,08 g |
– nenasycené | 103,49 g |
–– mononenasycené | 89,35 g |
–– polynenasycené | 14,14 g |
––– omega 3 | 2,59 g |
Vláknina | 21,64 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 535 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 433,11 g |
– cukry | 241,95 g |
––– laktóza | 14,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
125 g 125 g cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce kypřicího prášku | Kypřící prášek | 15 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
1 1 vanilkový lusk (nebo sáček vanilkového cukru (Dr. Oetker) | Vanilkové lusky | |
1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
500 g 500 g jahod (nebo jiného ovoce) | Jahody čerstvé | 500 g |
1 sáček 1 sáček dortové želatiny (Dr. Oetker) | Želatina cukrářská | |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |