Nutriční hodnoty (Božský jahodový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 519 kJ / 4 665 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 57,27 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,76 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,51 g | 
| Tuky | 295,61 g | 
| – nasycené | 184,08 g | 
| – nenasycené | 103,49 g | 
| –– mononenasycené | 89,35 g | 
| –– polynenasycené | 14,14 g | 
| ––– omega 3 | 2,59 g | 
| Vláknina | 21,64 g | 
| Cholesterol | 944 mg | 
| Sodík | 535 mg | 
| Sůl | 1,78 g | 
| Sacharidy | 433,11 g | 
| – cukry | 241,95 g | 
| ––– laktóza | 14,33 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g | 
| 125 g 125 g cukru krupice | Cukr bílý | 125 g | 
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce kypřicího prášku | Kypřící prášek | 15 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g | 
| 200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml | 
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g | 
| 1 1 vanilkový lusk (nebo sáček vanilkového cukru (Dr. Oetker) | Vanilkové lusky | |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g | 
| 500 g 500 g jahod (nebo jiného ovoce) | Jahody čerstvé | 500 g | 
| 1 sáček 1 sáček dortové želatiny (Dr. Oetker) | Želatina cukrářská | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |