Nutriční hodnoty (Podmáslový chleba celozrnný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 504 kJ / 2 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 70,63 g |
Tuky | 83,51 g |
– nasycené | 12,78 g |
– nenasycené | 68,56 g |
–– mononenasycené | 27,84 g |
–– polynenasycené | 40,73 g |
––– omega 3 | 2,54 g |
Vláknina | 43,09 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 6,80 g |
Sůl | 16,22 g |
Sacharidy | 391,43 g |
– cukry | 37,67 g |
––– laktóza | 19,76 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
340 ml 340 ml podmáslí | Podmáslí | 340 g |
2 lžíce 2 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
2 lžíce 2 lžíce oleje (nejlépe Bertolli classico) | Olej řepkový | 22 ml |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
špetka špetka hnědého cukru (poprášit droždí) | Cukr třtinový | |
1/4 1/4 čerstvého droždí (10 g) | Droždí pekařské lisované | 10.5 g |
200 g 200 g hladké mouky (používám pšeničnou hladkou chlebovou) | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
100 g 100 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 100 g |
100 g 100 g mouky celozrnné žitné | Mouka žitná celozrnná hladká | 100 g |
100 g 100 g mouky celozrnné pšeničné | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g |
100 g 100 g slunečnicová semínka (dle chuti) | Slunečnicová semínka loupaná | 100 g |