Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Podmáslový chleba celozrnný)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 504 kJ /
2 749 kcal
Bílkoviny86,51 g
– z toho živočišné bílkoviny15,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny70,63 g
Tuky83,51 g
– nasycené12,78 g
– nenasycené68,56 g
–– mononenasycené27,84 g
–– polynenasycené40,73 g
––– omega 32,54 g
Vláknina43,09 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 6,80 g
Sůl16,22 g
Sacharidy391,43 g
– cukry37,67 g
––– laktóza19,76 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
340 ml 340 ml podmáslí Podmáslí 340 g
2 lžíce 2 lžíce bílého jogurtu Jogurt kravský bílý 1,5% 30 ml
1 lžíce 1 lžíce octa Ocet lihový 15 ml
2 lžíce 2 lžíce oleje (nejlépe Bertolli classico) Olej řepkový 22 ml
1 lžička 1 lžička kmínu Kmín 5 g
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
špetka špetka hnědého cukru (poprášit droždí) Cukr třtinový
1/4 1/4 čerstvého droždí (10 g) Droždí pekařské lisované 10.5 g
200 g 200 g hladké mouky (používám pšeničnou hladkou chlebovou) Mouka pšeničná hladká 200 g
100 g 100 g špaldové mouky Mouka špaldová hrubá 100 g
100 g 100 g mouky celozrnné žitné Mouka žitná celozrnná hladká 100 g
100 g 100 g mouky celozrnné pšeničné Mouka pšeničná celozrnná hrubá 100 g
100 g 100 g slunečnicová semínka (dle chuti) Slunečnicová semínka loupaná 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.