Nutriční hodnoty (Podmáslový chleba celozrnný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 504 kJ / 2 749 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 86,51 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,88 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,63 g | 
| Tuky | 83,51 g | 
| – nasycené | 12,78 g | 
| – nenasycené | 68,56 g | 
| –– mononenasycené | 27,84 g | 
| –– polynenasycené | 40,73 g | 
| ––– omega 3 | 2,54 g | 
| Vláknina | 43,09 g | 
| Cholesterol | 30 mg | 
| Sodík | 6,80 g | 
| Sůl | 16,22 g | 
| Sacharidy | 391,43 g | 
| – cukry | 37,67 g | 
| ––– laktóza | 19,76 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 340 ml 340 ml podmáslí | Podmáslí | 340 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml | 
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (nejlépe Bertolli classico) | Olej řepkový | 22 ml | 
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g | 
| špetka špetka hnědého cukru (poprášit droždí) | Cukr třtinový | |
| 1/4 1/4 čerstvého droždí (10 g) | Droždí pekařské lisované | 10.5 g | 
| 200 g 200 g hladké mouky (používám pšeničnou hladkou chlebovou) | Mouka pšeničná hladká | 200 g | 
| 100 g 100 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 100 g | 
| 100 g 100 g mouky celozrnné žitné | Mouka žitná celozrnná hladká | 100 g | 
| 100 g 100 g mouky celozrnné pšeničné | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g | 
| 100 g 100 g slunečnicová semínka (dle chuti) | Slunečnicová semínka loupaná | 100 g |