Vepřová plec po Bakoňsku
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme, dokud není maso měkké. Jako koření nesmí chybět mletá paprika.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,73 g |
Tuky | 274,30 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 865 mg |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 5,73 g |
Sacharidy | 110,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Naprosto stejný postup je u Bakoňského vepřového plátku, jen maso se dává v celku, naklepané a je to kýta nebo pečeně, pak se ale dávají vždy halušky. Toto jídlo je z maďarské kuchyně, drobné úpravy a vylepšení si dělá každý kuchař sám, ale základ musí být stejný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2024 21:52
Komtesina: Moc děkuji a krásný večer.
14. 1. 2024 21:41
Bylo to vynikající
22. 3. 2023 13:30
Medvidek: Děkuji a ať chutná.
22. 3. 2023 13:21
Výborné, rychlá priprava
6. 1. 2020 16:32
Lump01: Děkuji, krásně se povedla podle obrázku a díky i za přidání a přeji krásný den.
6. 1. 2020 16:29
Dobré ,posílám bod a obrázek.
12. 8. 2016 22:06
mirca75: Nezlobte se, ale dávat tam oregano ...to je vidět, že jste to neměla možnost ochutnat v originále. Proč to nevhodně vylepšovat, když je recept dobrý. Zkuste to uvařit nejdřív podle receptu a pak si tvořte jak je libo, jen už to nebude plec po bakoňsku, ale podle vás.
5. 11. 2013 21:07
výborné. Jen jsem neměl kysanou smetanu a žampióny, tak jsem použil bílý jogurt a hřiby... příště zkusím správnĕ a s nočky...
15. 4. 2012 10:25
Miluji omáčky a tahle je výborná určitě budu dělat častěji
15. 5. 2010 12:37
Dnes bylo k obědu. S bramboráčky nebo haluškami byl neuspěla, tak jsem udělala knedlik. Všichni jsme si pošmákli. Byla to zase změna. Děkuji za receptík. bodík letí právem
14. 5. 2010 10:09
Hanko(neregi.),a nedala jste jen příliš studenou smetanu do horké omáčky?To bývá ten nejčastější problém jak se smetanou klasickou,tak se zakysankou.
3. 4. 2010 15:36
zajímalo by mě proč máme tu omáčtu tak sraženou?
12. 3. 2010 17:27
Recept je známý, jak uvádí autor, s různými obměnami. Nedá se na tom nic pokazit. Oceňuji mužský přístup, mužskou technologii. Poprve jsem je jedl z konzervy někdy před 30ti lety. Byly v ní 2 pěkné kousky pěkného vepřového masa ZA 7,-KORUN TEHDY ČESKÝCH. Vařij pak mockrát a v Madarsku nikdy neopomenul ochutnat.
19. 1. 2010 11:49
Miruš, díky za tip, člověk ani všechno nestíhá registrovat...ukládám
19. 1. 2010 10:04
Já se ještě jednou vrátím k tomuto rcp.,protože to byla doopravdy velká dobrota a celá rodina jsme si na ní moc pochutnali.Už se těším,až si jí opět připravíme a pošmákneme si.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 17 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Nejčastější chyby při vaření bramborových halušek: Které to jsou a jak se jim vyhnout
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: veprova plec vepřová plec recepty recepty z vepřové plece vepřové plecko recepty vepřová plec recept recepty z veproveho plecka oběd z vepřové plece kotlety po bakónsku po bakonsku recepty vepřová plec nedělní oběd vepřová plec vepřové maso po bakoňsku maso po bakoňsku obed z veproveho plecka veprova kotleta po bakonsku plec veprove plecko vepřové kotlety po bakoňsku recepty na veprovou plec vepřová plec s bramboráčky
Suroviny: plec vepřová, cibule, slanina, sádlo vepřové, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, mléko, smetana na vaření, mouka hladká, žampióny, sůl
Vepřová plec po Bakoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N9VD
24 názorů