Nutriční hodnoty (Kvasnicová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 675 kJ / 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,48 g |
| Tuky | 43,27 g |
| – nasycené | 27,45 g |
| – nenasycené | 15,23 g |
| –– mononenasycené | 13,57 g |
| –– polynenasycené | 1,66 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 25,05 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,30 g |
| – cukry | 14,90 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 3 3 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| trochu trochu květáku | Květák čerstvý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| polévkové koření | Polévkové koření tekuté | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |