Dvakrát kynuté těsto

hosta Kuchařka: hosta

Moučníky , Kynuté 16 názorů

Suroviny

mouka
mléko
cukr
kvasnice
máslo atd - podle vašeho oblíbeného receptu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kynuté těsto, které děláte podle svých zvyků a zkušeností (jakékoliv, na cokoliv) velmi doporučuji nechat zkynout dvakrát. Poprvé se zpracuje bez tuku, až vykyne, zapracuje se tuk (rozpuštěné máslo, olej..) - bohužel nejlépe rukama. Nechte vykynout znovu a uvidíte rozdíl. Daleko lépe se s ním pracuje, vůbec při tvarování buchet a čehokoliv není potřeba podmoučňovat, lépe se balí a déle výsledný výrobek vydrží měkký (pokud vydrží).

Poznámka

Toto jsem si přečetla kdysi dávno v nějaké kuchařce, je to postup doporučovaný paní Hrušínskou, která byla vyhlášená kuchařka. Měla pravdu. Stejně tak doporučovala do jakékoliv tvarohové nádivky smíchat tvaroh do buchet jen se žloutky a cukrem a odlehčit sněhem - ale to jistě znáte

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvakrát kynuté těsto

  • hosta hosta(autorka receptu)

    tejaja Teri, přemoz se a zkus - jen dvakrát;-), poznáš rozdíl, neulepené ruce, neulepený válek atd:-D:-D
    Bibi - dík za fotku buchet, máš je parádní:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Babička aj mamka nechávali cesto vždy kysnúť 3x, zakaždým sa vyvaľkalo, potrelo maslom a nechalo znova kysnúť. Musím povedať, že ja to už roky nerobím, vždy sa ponáhľam, ale hlavne zapracuje lenivosť :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Myslela jsem si, že za ty roky už mám kynuté těsto vychytané, vláčné a nadýchané ho mám vždy, nejsem líná si s ním pohrát, ale toto čtu poprvé a určitě to musím zkusit. Jelikož jsi Jituš záruka kvality, bodík posílám už nyní +12;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska vyzkoušeno, dělala jsem v pečce, po vykynutí jsem přidala olej a nechala znovu umíchat a vykynout;-)Nechtělo se mi s tím olejem plácat na válu:-8:-8 Těsto jak peříčko asi to zůstane v mém repertoáru:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:Dávám superbodík:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    No tohle jsem ještě neslyšela, příští kynuté bude dle tvého postupu:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Bibinka:to jsem ráda, že se ti osvědčilo, jinak už nedělám - a díky za fotku:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    hosta:Hosti, těsto výborné a skvěle se s ním pracuje:yes: Jsem ráda, že si sem ten popis dala a díky;-) Dávám ti 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    magdalenka: má pravdu - maminka má totiž vždycky pravdu, a na tu mou to platí dvojnásob ;-):-D máminy buchty jsou mnohem lepší než moje, ale já nemám na to dvojí hňácání a kynutí trpělivost, takže to řeším klasicky v pekárně vše současně..a stále poslouchám Zkus to, udělej to takhle...což přináší reakci Joooo, já vím, někdy jooooo...:-8:-8;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    zizala:zkuste nejen na briošky, budete mile překvapena. Dělám tak všechny kynuté věci

    Odpovědět

  • zizala zizala

    V jedné mojí kuchařce o pečení se tento postup doporučuje u velmi jemných kynutých těst, třeba na briošky. Už se na ně chystám docela dlouho, takže vyzkouším ;-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Aj moja maminka vravievala, že olej, maslo až na koniec. Ale ona miesila cesto naozaj pol hodiny.
    Ďakujem autorke za ďalšie informácie, určite bude mať pravdu.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tak to je super a pri nejblizsi prilezitosti prubnu:yes:

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    spagetka: To jsem zapomněla napsat. Také nechám vykynout a srazím, propracuji a nechám ještě jednou vykynout. Dělám to u všech kynutých těst(vánočka,mazanec,buchty atd...)

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Tak to se mi stalo jednou a omylem ;-). Až když těsto bylo téměř vykynuté, jsem s hrůzou zjistila, že jsem do něho dala o polovinu tuku méně, než mělo být. Tak jsem ho zapracovala dodatečně. Ještě že jsem zadělávala ve velké (ale opravdu velké) zadělávací míse. Jinak nevím, jak bych v míse, z které těsto málem přetéká, zadělávala rukama. ..... no, přendala bych ho do větší mísy, že jo ?:-D Je pravda, že těsto i konečný výtvor se mi po tom dodatečném zadělávání zdály "lepší". Ale že bych nadvakrát zadělávala úmyslně, to mě nenapadlo. A ono to teda tak má být :-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já pokud dělám kynuté zěsto, tak jsem ho vždycky jednou srazila a nechala znova vykynout,s tím omastkem to neznám, ale proč ne

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak dlouho nechat kynout testo kynuté těsto na cokoliv kynuté těsto kdyz nechce testo vykynout kynuté těsto briošky jak dlouho kyne těsto nadýchané kynuté těsto mísa na kynutí těsta kynuta testa když nechce kynout těsto jak dlouho kyne testo na vanocku kynuté těsto na mazanec kynuté těsto bez tuku vyrobky z kynuteho těsta jak dlouho vydrzi kynute testo těsto nechce kynout mísa na rychlá kynutá těsta jak se dela kynute těsto mísa na kynuté těsto recepty z kynutého těsta