Nutriční hodnoty (Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 358 kJ / 1 041 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,76 g |
| Tuky | 95,90 g |
| – nasycené | 13,25 g |
| – nenasycené | 82,47 g |
| –– mononenasycené | 71,09 g |
| –– polynenasycené | 11,38 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 15,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 33,35 g |
| – cukry | 16,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-2 konzervy 1-2 konzervy velkých bílých fazolí (300 g bez tekutiny) | Fazole bílé | |
| 3 3 velke stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 45 g |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 22.5 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 dcl 1 dcl olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |