Nutriční hodnoty (Obrácený koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 802 kJ / 3 777 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,51 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,95 g |
| Tuky | 185,72 g |
| – nasycené | 63,46 g |
| – nenasycené | 113,84 g |
| –– mononenasycené | 80,06 g |
| –– polynenasycené | 33,78 g |
| ––– omega 3 | 2,56 g |
| Vláknina | 9,90 g |
| Cholesterol | 658 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,86 g |
| Sacharidy | 458,90 g |
| – cukry | 226,70 g |
| ––– laktóza | 10,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 330 g 330 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 330 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 200 g 200 g Hery (nebo másla) | Margarín | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 5 lžic 5 lžic másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2-3 2-3 jablka | Jablko čerstvé | 375 g |
| třtinový cukr | Cukr třtinový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| strouhané ořechy (dle chuti) | Vlašské ořechy | |
| koření na štrúdl (dle chuti) | Pepř černý |