Nutriční hodnoty (Pivní štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 752 kJ / 1 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,22 g |
| Tuky | 81,00 g |
| – nasycené | 19,95 g |
| – nenasycené | 58,60 g |
| –– mononenasycené | 38,10 g |
| –– polynenasycené | 20,50 g |
| ––– omega 3 | 1,55 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 160 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 228,60 g |
| – cukry | 24,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 125 g 125 g ztuženého pokrmového tuku | Margarín | 125 g |
| 16 lžic 16 lžic piva | Pivo světlé 10ᵒ | 240 ml |
| 4-5 4-5 větších jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| 2 hrsti 2 hrsti rozinek | Rozinky | 100 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru moučka (dle kyselosti jablek) | Cukr bílý | 62.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla (na potření) | Máslo kravské | 20 g |
| strouhanka (dle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská | |
| polohrubá mouka (na podsypání) | Mouka pšeničná polohrubá |