Slavný vídeňský závin

apfele Kuchařka: apfele

Moučníky , Záviny, rolády 6 názorů

Suroviny

250 g hladké mouky
1 lžíce oleje
špetka soli
1 vejce
1 lžíce másla
Náplň
125 g másla
4 lžíce strouhanky
75 g rozinek
2 kg nakyslých jablek
75 g sekaných mandlí nebo oříšků
1 lžička skořice
100 g cukru
2 lžíce moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme na vál, přidáme olej, vejce, sůl a 125 ml vlažné vody a vše zpracujeme v hladké těsto. Bochánek těsta necháme cca 45 minut odpočívat.

  2. Mezitím si připravíme náplň. V pánvi rozpustíme 100 g másla a na něm opečeme strouhanku. Jablka nakrájíme na tenké plátky, smícháme je s rozinkami, skořicí, cukrem a opečenou strouhankou.

  3. Na vále rozprostřeme utěrku, kterou silně pomoučníme a těsto dotenka rozválíme.

  4. Těsto potřeme lžící rozpuštěného másla, ruce si smočíme v mouce, vsuneme je pod těsto a odspodu je roztahujeme do všech stran. Těsto musí být tak tenké, že je pod ním vidět kresba na utěrce!

  5. Na těsto dáme náplň a pomocí utěrky závin srolujeme.

  6. Plech vymažeme tukem a opatrně závin přeneseme. Zbytkem másla potřeme také závin.

  7. Pečeme 30-40 minut při 180 stupních.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Slavný vídeňský závin

  • jmarek jmarek

    Díky za recept, nečekal jsem, že do těsta ze čtvrt kila mouky dostanu téměř dvě kila jablek, ale povedlo se a byl vynikající! Jen bych se přimlouval, abyste tu vodu přidala do ingrediencí...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Klára:do cesta ide aj voda - v postupe sa píše...a cesto sa vytiahne hrúbku papiera, je priesvitné...ide to.

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Vyzkoušeno, rozhodně nedoporučuji. Možná je problém někde mezi očima a plechem. Měla jsem s tímto pokusem přestat už když se mi zdálo že 250g mouky nemůže spojit 1 vejce, trocha oleje a másla. A nebo pak když se mi zdálo že 2kg jablek do toho těsta prostě nedostanu...

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Tak jsem závin vyzkoušela. Slyšela a četla jsem na něj samé chvály, tak mi to nedalo a už je hotový :-)) . A chutná dobře .... dala jsem tam jen mandle, rozinky jsem neměla. S nimi je to určitě ještě lepší :-D :yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    A zas se na mně usmál tento krásný závin, ještě jsem ho nedělala, ale musím to napravit;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Ten budu muset vyzkoušet:-p:yes:Už je tu tak dlouho a nikdo si ho nevšiml:-O:-O:-O

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vídenský štrudl vidensky tazeny strudl pravý vídeňský štrůdl vídeňský štrůdl recept masový závin masový štrůdl recept na vídeňský štrůdl recepty slavných vídeňský jablečný štrůdl štrůdl vídeňský vídenský jablkový závin recept vídeňský štrůdl masové záviny těsto na vídeňský štrudl slavné recepty kresba kuchaře vidensky moucnik recepty slavných kuchařů recept na pravý vídeňský štrúdl vídenský makový závin

Zapomněl/a jsem heslo