Nutriční hodnoty (Václavky na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,46 g |
| Tuky | 101,88 g |
| – nasycené | 65,72 g |
| – nenasycené | 34,18 g |
| –– mononenasycené | 30,87 g |
| –– polynenasycené | 3,31 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 21,67 g |
| Cholesterol | 309 mg |
| Sodík | 445 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 55,41 g |
| – cukry | 12,54 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 kostka 1 kostka drůbežího bujónu | Bujón kuřecí BIO | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kukuřičného škrobu (nebo hladké mouky) | Škrob kukuřičný | 30 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 špetka 1 špetka cukru moučka | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |