Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavky v sádle

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a dostatečně tepelně upravit.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 807 kJ /
4 495 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky495,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Václavky překrájíme, menší necháme tak, jak jsou i s nožičkami, opláchneme ve velkém sítku a asi 2 minuty povaříme. Krok 2: Pak slijeme, ještě jednou přepláchneme a dáme znova do hrnce (zmenší svůj objem skoro o polovinu). Krok 3: Zalijeme asi 200 ml vody a vaříme do téměř úplného vyvaření vody. Krok 4: Pak do nich dáme 2 kostky sádla, mírně provaříme, až se sádlo rozpustí a naplníme do sklenic. Sterilujeme asi 1 hodinu.

TIP: Jak zavařit václavky

Zveřejněno 6. 10. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Takto upravené václavky jsem dělala poprvé, ale jedla jsem je takto upravené v guláši a byly moc dobré, neztratily dokonce ani vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky v sádle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8kp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky v sádle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8kp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

spagetka, mi václavky krásně voní a podle mne jsou nedoceněné. Kdysi Láďův děda a všichni na dědinách dávali do sádla klobásy, prý vždy do kýblů se sádlem a to sádlo mělo krásnou vůni po klobásách a samozřejmě klobásám nic nebylo. takže věřím, že i václavky budou ok;-)

Jani, díky za připomenutí, právě jsem se vrátila s košem plným václavek. Do sádla dávám také, takže část udělám takto, část do octa:-p:yes:

Jiřko, nemohla jsem to dát dříve, neměla jsem václavky!:-)):-D Jinak díky za body, to by mne vůbec nenapadlo, že to někoho zaujme, ale je fakt, že nápad to není špatný a i moje je to premiéra, takže hned zítra to zkusím, mne napadlo v kombinaci s drůbežími srdíčky, jako guláš;-):-)

Jani,to sis dala práci.Václavky se v zimě budou hodit:-p:yes:

To vypada supééér:-K + bodík:yes:

TO vypadá dost dobře:yes::yes::yes:

Jestli ještě najdu nějaké václavky vyzkouším:yes:+6

tak to je super receptík:yes:+1:-K

Ale by som si dala:-p:-p:-p+3

Janko kdyby jsi dala recept dřív mohla jsem to mít ve sklenici i já :-D:-D,dcera jich měla minulý týden plný koš a volala mi že je zamražuje a přiveze mi...zdá se mi to moc dobrý....bodík letí :-O:yes::yes::-K

Byli jsme včera odpoledne na václavky. Dnes byl guláš. A dávám bod.:-)

Jo, tak to může být dobré. Miluju houbové guláše. Jen na václavky jsem letos nenarazila :-/ . No ještě do lesa vyrazím, tak snad, možná bude gulášová ňamina :-p .

Magdi, tohle mi donesla dcera a že jestli jí pomůžu s tím. Hmm, takže jsem pomohla, nooo!:-D

Ja by som chcela vidieť tvoje zásoby na zimu...robíš pre celý barák?
Ale sa mi recept páči...+

Tématické fráze:
nakladane vaclavky, václavky recepty, václavky, hřiby v sádle, václavka obecná, václavka, václavka obecná recept, hřiby václavky, hřib václavka, jak vypadá václavka, nakladane hřiby v sadle, václavka obecná recepty, václavky recept, recepty z václavek, nákladané houby v sádle, guláš z václavek, váckavky, klobásy v sádle, hřiby na sádle, houbový guláš z václavek

Suroviny:
sádlo, houby václavky

Přidat fotografie receptu