Nutriční hodnoty (Zelený židovský salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 502 kJ / 2 032 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,12 g |
| Tuky | 164,50 g |
| – nasycené | 12,90 g |
| – nenasycené | 126,80 g |
| –– mononenasycené | 12,70 g |
| –– polynenasycené | 114,10 g |
| ––– omega 3 | 18,75 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 69,25 g |
| – cukry | 15,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 PL 3 PL ořechového oleje nebo dýňového oleje | Olej z vlašských ořechů | |
| 2 PL 2 PL košer bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 30 ml |
| 250 250 g malých žampionů (na plátky nakrájených) | Žampion čerstvý | |
| 2 hlávky 2 hlávky ledového salátu | Salát ledový čerstvý | 1000 g |
| 1 1 hrnek sýra s modrou plísní (Niva, na kostičky nakrájeného) | Niva 50% t. v s. | |
| 1 hrnek 1 hrnek na hrubě nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku na jemno nakrájené zelené natě jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |