Pomalu pečená srnčí pochoutka

jahoda Kuchařka: jahoda

Jiné maso 12 názorů

Suroviny

1 kg srnčího masa
2 mrkve
1 petržel
100 g celeru nahrubo nastrouhat
2 cibule
2 stroužky česneku na plátky
400 ml červeného vína
400 ml vývaru nebo vody na podlití
2 lžíce(rybízové nebo brusinkové)marmelády
1 lžíce povidel
sůl
pepř
2 snítky tymiánu
1 bobkový list
mouka na obalení masa
máslo na zjemnění chuti
olej na pánev
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče.

  2. Hladkou mouku vsypeme do sáčku a přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso. Takto obalené rychle osmahneme na stejné pánvi a přidáme do pekáče k zelenině.

  3. Na pánev vlijeme vývar/vodu, víno, bobkový list a tymián, provaříme s výpekem a vlijeme do pekáče.

  4. Vše promícháme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 200st.asi 1 hodinu. Poté přidáme marmeládu a povidla a pečeme ještě asi ½ hodiny. Podle toho, kolik chceme šťávy, podléváme.

  5. Na závěr dochutíme solí, pokud je třeba a servírujeme nejlépe s knedlíkem, nebo pečivem.

Poznámka

Zdroj: Apetitonline - mírně upravený

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečená srnčí pochoutka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Z náhodných taková pochutina na mě koukla:-OVypadá to moc dobře:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • conkverka conkverka

    Dneska jsem udelala,sice v tom silenem horku to byl pozitek,:-D,ale vysledek stoji za to..moooc dobre:yes:

    Odpovědět

  • pral2nka pral2nka

    Tak tedy musím říci,že to nemá chybu!!Miluju zvěřinu s vínem,ale bála jsem se,že mi to synovénebudou jíst :-)Opakbyl pravdou!!Děkuji za skvělý recept a přidávám bodík!!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Aj mne sa recept moc páči,vyzerá to skvostne:yes:Ale vzhľadom na moje možnosti,asi tiež s tým hovädzím:-/

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Opravdu pěkný, nápaditý recept a hezké foto, určitě by mi chutnalo i takhle upravené hovězí :yes::-K.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Škoda,že srnčí maso je dost málo k sehnání.;-)recept je pěkný;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Hm, to vypadá moc chutně a fotky jsou krásné:yes:+4

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-O:-ONádherný recept, krásné fotky.:yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • maris maris

    Díky:-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Maris, asi jak která trouba, já pekla 180st., ale horkovzduch.
    On ten název je spíš proto, že se peče celkově 1 1/2 hod. a bylo to pěkně měkoučké..., jinak peču hodinu.:-)
    Možná je to trochu zavádějící, ale každý stejně upeče podle svého.

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Zvěřina,to je delikatesa sama o sobě.Takováto příprava je něco extra.Dělala jsem takto daňka a opravdu lahůdka.:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Jahůdko, krásný recept, podle naší chuti:-p. Jen mi ale nepřipadá, že pečení na 200° je pomalé. Nemá tam být míň ?:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: srnčí maso pečené v troubě srnci zebra pecena srnci zebra srnci zebra - recepty recept na pečená srnčí žebra recepty na srnčí maso pečené srnčí žebra pečená pečené srnčí maso pečená srnčí kýta srnčí kýta pečená srnčí maso pečené pečené srnčí maso recepty pečená zvěřina srnčí žebra recepty srnčí žebra recept srnčí maso recepty pečené srnčí žebra pečeny danek srnčí žebra pečené recepty srnčí žebra

Zapomněl/a jsem heslo