Hrušková povidla na koláče
Postup na hrušková povidla, která později využijete na koláče nebo frgály. Mírné pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů vzniknou skvělá povidla, která po sterilaci vydrží i 3 roky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zkoušela jsem je rozmixovat, ale nebylo to dobré, vznikla z toho řídká kaše.
Na koláče a povidla osladím mletým cukrem, vanilkovým cukrem a přidám špetku mletého badyánu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2021 20:09
casino: jo, z úsporných důvodů. Do vypečených hrušek jsem přimíchala část usušených, uvařených a pomletých. Barvit netřeba, barva tmavě hnědá. Zato doplatek za elektřinu čtyři tisíce. Ale to nebude jen hruškama

Úsporné důvody jsou u nás vágní pojem


Úsporné důvody jsou u nás vágní pojem

18. 2. 2021 19:47
Hruškovou náplň dělám z křížal takřka podle tohoto rcp 
https://www.toprecepty.cz/recept/41617-hruskova-po...
Sušená jablka se přidávají především z úsporných důvodů, trnková povidla kvůli lepší barvě

https://www.toprecepty.cz/recept/41617-hruskova-po...
Sušená jablka se přidávají především z úsporných důvodů, trnková povidla kvůli lepší barvě

18. 2. 2021 15:47
hladovahana: přidejte si do nich trošku skořice, trochu vývaru z hřebíčku a mletý badyán, pokud seženete. Je to ambrozie

18. 2. 2021 15:36
Tady v Anglii lidi nemaji lidi ovocne stromy (moc prace), takze jsem koupila 2 kg hrusek v Lidlu za 3 libry. Recept se mi libil, protoze se hrusky nemuseji loupat. Nakrajela jsem je na ctvrtiny, byl toho plny litinovy hrnec a soupla do trouby, celkem tam byly 6 hodin, sebrala jsem z toho jen 1 sberacku stavy. Pak jsem je nechala trochu dosusit v troube odkryte. Povidla jsou skvela, hrusky se redukovaly tak na 1 desetinu
. Mlynek nebyl treba, rozmackala jsem je mackadlem na bramborovou kasi. Ale uz se tesim na frgal!!

23. 10. 2020 19:08
Veronika.Hrozna: branku nepůjčím, utíkala by mi havěť, ale povidla mohu poslat



23. 10. 2020 16:59
hospodyne: Nepůjčíš tu branku? 





23. 10. 2020 16:55


Před mnoha lety jsme měli obrovskou hrušku " no name" s úžasnými plody k sušení. Také elektřina nebyla tak drahá. Usušené hrušky se uvařily, pomlely, ochutily kořením a rumem. Byl chuťový zážitek, ale výše uvedená povidla jsou také úžasná. Kdo má možnost, vřele doporučuji. Žádná jiná se jim nevyrovnají.
23. 10. 2020 15:19
Povidla jsou opravdu vynikající 

25. 8. 2020 12:54
Hotovo ,děkuji za recept opravdu moc dobré. 





1. 10. 2017 13:21
Dobrý den recept není špatný ale já používám trošku jiný do hruškových povidel se u nás na frgále přidávají i sušené jablka já suším i hrušky pak je rozvařím pomelu i z jablky dam naplotku přidám krystalový cukr vanilkový trošku rumu badyán mletý trošku je povařím jek vychládnou tak druhy den si je rozvážím na 3 kusy frgálu to je asi 980 až 103O gramů do sáčku co jsou do mrazničky a nechám je zamrazit mivám tak kolem 5 až 8 kilo povidel a vydrží pěkně dlouho i 3 roky u nás to ale spotřebujeme dříve
12. 8. 2014 12:42
Dnes jsem dělala vaše povidla a musím říc, že jsou vynikající. Super recept. Děkuji za něj







7. 9. 2012 16:19
jsou výýýborný:) +1bod
9. 11. 2011 14:04
Můj recept z Valašska na hrušková povidla: hrušky bez jader a oloupané /stačí nakrájet na čtvrtiny/ rozmixujeme, nalijeme do pekáče a dáme do trouby péct, ale nemíchat! Jsou hotové až se odpaří voda /půl i více množství/. Pak dát do skleniček a sterilovat.

25. 10. 2011 10:11



17. 8. 2011 11:41
isindy:díky za fotečky a jsem ráda,že povidla chutnají

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kovářské kotlety z polské kuchyně
Přidáno před 2 hodinami

Poctivá bramboračka z pomalého hrnce
Přidáno před 14 hodinami

Demi glace v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami

Jemné muffiny s čokoládou
Přidáno 27. 1. 2023 10:18

Bělomasá ryba po asijsku
Přidáno 27. 1. 2023 08:48

Srbská masová směs
Přidáno 27. 1. 2023 01:20
Právě bylo uvařeno:

Rajská omáčka s masovými kuličkami
uvařil/a Luluska
před 9 minutami

Nudle s tvarohem a jablky
uvařil/a frimlik
před 12 minutami

Rillettes (rijet)
uvařil/a frimlik
před 19 minutami

Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
uvařil/a frimlik
před 20 minutami

Tyrolské Gröstle
uvařil/a frimlik
před 24 minutami

Cuketka - rychlá a moc dobrá
uvařil/a MirkaP
před 41 minutami

Domácí chleba z trouby
uvařil/a Verlunka
před 1 hodinou

Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
uvařil/a Foxina
před 3 hodinami


Čočka na kyselo po našem
uvařil/a bohdana
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hrušková povidla hrušková povidla v troubě nejlepší hrušková povidla hruškové povidla recept na hruskova povidla hrušková povidla z trouby hrušková povidla recept hrušková povidla na frgály hrušková povidla na frgale hruškové koláče hrušková povidla bez míchání hruškové povidla recept povidla z hrušek hrušková povidla z valašska hruškový povidla hruškova povidla z čerstvých hrušek dobrá hrušková povidla hruškové povidla v troubě prave hruskove povidla recept hrušková povidla
Suroviny: hruška
Hrušková povidla na koláče
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQoA
29 názorů