Hrušková povidla na koláče
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů vzniknou skvělá povidla, která po sterilaci vydrží i několik let.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zkoušela jsem je rozmixovat, ale nebylo to dobré, vznikla z toho řídká kaše.
Na koláče povidla osladím mletým cukrem, vanilkovým cukrem a přidám špetku mletého badyánu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2021 20:09
casino: jo, z úsporných důvodů. Do vypečených hrušek jsem přimíchala část usušených, uvařených a pomletých. Barvit netřeba, barva tmavě hnědá. Zato doplatek za elektřinu čtyři tisíce. Ale to nebude jen hruškama
Úsporné důvody jsou u nás vágní pojem
Úsporné důvody jsou u nás vágní pojem
18. 2. 2021 19:47
Hruškovou náplň dělám z křížal takřka podle tohoto rcp
https://www.toprecepty.cz/recept/41617-hruskova-po...
Sušená jablka se přidávají především z úsporných důvodů, trnková povidla kvůli lepší barvě
https://www.toprecepty.cz/recept/41617-hruskova-po...
Sušená jablka se přidávají především z úsporných důvodů, trnková povidla kvůli lepší barvě
18. 2. 2021 15:47
hladovahana: přidejte si do nich trošku skořice, trochu vývaru z hřebíčku a mletý badyán, pokud seženete. Je to ambrozie
18. 2. 2021 15:36
Tady v Anglii lidi nemaji lidi ovocne stromy (moc prace), takze jsem koupila 2 kg hrusek v Lidlu za 3 libry. Recept se mi libil, protoze se hrusky nemuseji loupat. Nakrajela jsem je na ctvrtiny, byl toho plny litinovy hrnec a soupla do trouby, celkem tam byly 6 hodin, sebrala jsem z toho jen 1 sberacku stavy. Pak jsem je nechala trochu dosusit v troube odkryte. Povidla jsou skvela, hrusky se redukovaly tak na 1 desetinu . Mlynek nebyl treba, rozmackala jsem je mackadlem na bramborovou kasi. Ale uz se tesim na frgal!!
23. 10. 2020 19:08
Veronika.Hrozna: branku nepůjčím, utíkala by mi havěť, ale povidla mohu poslat
23. 10. 2020 16:59
hospodyne: Nepůjčíš tu branku?
23. 10. 2020 16:55
Dnes ráno se mi u branky objevily dvě bedýnky a velká krabice hrušek. Tipuji přes čtyřicet kilo. Mám radost, protože nám se letos neurodily. A tak trouby jedou a elektroměr se točí jak splašený Letos asi koláče a vdolky s hruškami už nebudou jen sváteční moučník.
Před mnoha lety jsme měli obrovskou hrušku " no name" s úžasnými plody k sušení. Také elektřina nebyla tak drahá. Usušené hrušky se uvařily, pomlely, ochutily kořením a rumem. Byl chuťový zážitek, ale výše uvedená povidla jsou také úžasná. Kdo má možnost, vřele doporučuji. Žádná jiná se jim nevyrovnají.
Před mnoha lety jsme měli obrovskou hrušku " no name" s úžasnými plody k sušení. Také elektřina nebyla tak drahá. Usušené hrušky se uvařily, pomlely, ochutily kořením a rumem. Byl chuťový zážitek, ale výše uvedená povidla jsou také úžasná. Kdo má možnost, vřele doporučuji. Žádná jiná se jim nevyrovnají.
23. 10. 2020 15:19
Povidla jsou opravdu vynikající
25. 8. 2020 12:54
Hotovo ,děkuji za recept opravdu moc dobré.
1. 10. 2017 13:21
Dobrý den recept není špatný ale já používám trošku jiný do hruškových povidel se u nás na frgále přidávají i sušené jablka já suším i hrušky pak je rozvařím pomelu i z jablky dam naplotku přidám krystalový cukr vanilkový trošku rumu badyán mletý trošku je povařím jek vychládnou tak druhy den si je rozvážím na 3 kusy frgálu to je asi 980 až 103O gramů do sáčku co jsou do mrazničky a nechám je zamrazit mivám tak kolem 5 až 8 kilo povidel a vydrží pěkně dlouho i 3 roky u nás to ale spotřebujeme dříve
12. 8. 2014 12:42
Dnes jsem dělala vaše povidla a musím říc, že jsou vynikající. Super recept. Děkuji za něj
7. 9. 2012 16:19
jsou výýýborný:) +1bod
9. 11. 2011 14:04
Můj recept z Valašska na hrušková povidla: hrušky bez jader a oloupané /stačí nakrájet na čtvrtiny/ rozmixujeme, nalijeme do pekáče a dáme do trouby péct, ale nemíchat! Jsou hotové až se odpaří voda /půl i více množství/. Pak dát do skleniček a sterilovat.
25. 10. 2011 10:11
17. 8. 2011 11:41
isindy:díky za fotečky a jsem ráda,že povidla chutnají
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 54 minutami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 1 hodinou
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uskladnit a zpracovat hrušky. Mají pestré využití - od moučníků po pálenku
Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Slovácká metyja bývala svátečním dezertem. Chutí připomíná škubánky, je však bohatší o povidla
Další recepty
Tématické fráze: hrušková povidla hrušková povidla v troubě nejlepší hrušková povidla hruškové povidla recept na hruskova povidla hrušková povidla z trouby hrušková povidla recept hrušková povidla na frgály hrušková povidla na frgale hruškové koláče hrušková povidla bez míchání hruškové povidla recept povidla z hrušek hrušková povidla z valašska hruškový povidla hruškova povidla z čerstvých hrušek dobrá hrušková povidla hruškové povidla v troubě prave hruskove povidla recept hrušková povidla
Suroviny: hruška
Hrušková povidla na koláče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQoA
29 názorů