Hrušková povidla na koláče
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů vzniknou skvělá povidla, která po sterilaci vydrží i několik let.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zkoušela jsem je rozmixovat, ale nebylo to dobré, vznikla z toho řídká kaše.
Na koláče povidla osladím mletým cukrem, vanilkovým cukrem a přidám špetku mletého badyánu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2021 20:09
casino: jo, z úsporných důvodů. Do vypečených hrušek jsem přimíchala část usušených, uvařených a pomletých. Barvit netřeba, barva tmavě hnědá. Zato doplatek za elektřinu čtyři tisíce. Ale to nebude jen hruškama
Úsporné důvody jsou u nás vágní pojem
Úsporné důvody jsou u nás vágní pojem
18. 2. 2021 19:47
Hruškovou náplň dělám z křížal takřka podle tohoto rcp
https://www.toprecepty.cz/recept/41617-hruskova-po...
Sušená jablka se přidávají především z úsporných důvodů, trnková povidla kvůli lepší barvě
https://www.toprecepty.cz/recept/41617-hruskova-po...
Sušená jablka se přidávají především z úsporných důvodů, trnková povidla kvůli lepší barvě
18. 2. 2021 15:47
hladovahana: přidejte si do nich trošku skořice, trochu vývaru z hřebíčku a mletý badyán, pokud seženete. Je to ambrozie
18. 2. 2021 15:36
Tady v Anglii lidi nemaji lidi ovocne stromy (moc prace), takze jsem koupila 2 kg hrusek v Lidlu za 3 libry. Recept se mi libil, protoze se hrusky nemuseji loupat. Nakrajela jsem je na ctvrtiny, byl toho plny litinovy hrnec a soupla do trouby, celkem tam byly 6 hodin, sebrala jsem z toho jen 1 sberacku stavy. Pak jsem je nechala trochu dosusit v troube odkryte. Povidla jsou skvela, hrusky se redukovaly tak na 1 desetinu . Mlynek nebyl treba, rozmackala jsem je mackadlem na bramborovou kasi. Ale uz se tesim na frgal!!
23. 10. 2020 19:08
Veronika.Hrozna: branku nepůjčím, utíkala by mi havěť, ale povidla mohu poslat
23. 10. 2020 16:59
hospodyne: Nepůjčíš tu branku?
23. 10. 2020 16:55
Dnes ráno se mi u branky objevily dvě bedýnky a velká krabice hrušek. Tipuji přes čtyřicet kilo. Mám radost, protože nám se letos neurodily. A tak trouby jedou a elektroměr se točí jak splašený Letos asi koláče a vdolky s hruškami už nebudou jen sváteční moučník.
Před mnoha lety jsme měli obrovskou hrušku " no name" s úžasnými plody k sušení. Také elektřina nebyla tak drahá. Usušené hrušky se uvařily, pomlely, ochutily kořením a rumem. Byl chuťový zážitek, ale výše uvedená povidla jsou také úžasná. Kdo má možnost, vřele doporučuji. Žádná jiná se jim nevyrovnají.
Před mnoha lety jsme měli obrovskou hrušku " no name" s úžasnými plody k sušení. Také elektřina nebyla tak drahá. Usušené hrušky se uvařily, pomlely, ochutily kořením a rumem. Byl chuťový zážitek, ale výše uvedená povidla jsou také úžasná. Kdo má možnost, vřele doporučuji. Žádná jiná se jim nevyrovnají.
23. 10. 2020 15:19
Povidla jsou opravdu vynikající
25. 8. 2020 12:54
Hotovo ,děkuji za recept opravdu moc dobré.
1. 10. 2017 13:21
Dobrý den recept není špatný ale já používám trošku jiný do hruškových povidel se u nás na frgále přidávají i sušené jablka já suším i hrušky pak je rozvařím pomelu i z jablky dam naplotku přidám krystalový cukr vanilkový trošku rumu badyán mletý trošku je povařím jek vychládnou tak druhy den si je rozvážím na 3 kusy frgálu to je asi 980 až 103O gramů do sáčku co jsou do mrazničky a nechám je zamrazit mivám tak kolem 5 až 8 kilo povidel a vydrží pěkně dlouho i 3 roky u nás to ale spotřebujeme dříve
12. 8. 2014 12:42
Dnes jsem dělala vaše povidla a musím říc, že jsou vynikající. Super recept. Děkuji za něj
7. 9. 2012 16:19
jsou výýýborný:) +1bod
9. 11. 2011 14:04
Můj recept z Valašska na hrušková povidla: hrušky bez jader a oloupané /stačí nakrájet na čtvrtiny/ rozmixujeme, nalijeme do pekáče a dáme do trouby péct, ale nemíchat! Jsou hotové až se odpaří voda /půl i více množství/. Pak dát do skleniček a sterilovat.
25. 10. 2011 10:11
17. 8. 2011 11:41
isindy:díky za fotečky a jsem ráda,že povidla chutnají
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 23 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 7 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 10 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 10 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 10 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 10 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 11 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hrušková povidla hrušková povidla v troubě nejlepší hrušková povidla hruškové povidla recept na hruskova povidla hrušková povidla z trouby hrušková povidla recept hrušková povidla na frgály hrušková povidla na frgale hruškové koláče hrušková povidla bez míchání hruškové povidla recept povidla z hrušek hrušková povidla z valašska hruškový povidla hruškova povidla z čerstvých hrušek dobrá hrušková povidla hruškové povidla v troubě prave hruskove povidla recept hrušková povidla
Suroviny: hruška
Hrušková povidla na koláče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQoA
29 názorů