Hrušková povidla na koláče

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 6 hodin Zavařeniny 20 názorů

Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky umyjeme, rozčtvrtíme, stopka, okvětí a jádřinec odstranit, slupka zůstává. Hrušky dáme na pekáč nebo do velkého hrnce, který se vejde do trouby a přikryté dusíme na 180°C. Hrušky se vydusí na polovinu tak můžeme dát plný hrnec. Dušení trvá 2-4 hodiny podle množství a šťavnatosti hrušek.

  2. Během dušení několikrát promícháme. Do zlatova upečené hrušky necháme vychladit, pomeleme na mlýnku, plníme do sklenic a sterilujeme 45 minut od bodu varu. Takto zavařené vydrží i 3 roky. Nejlepší je povidla dělat z hrušek, které nemají moc šťávy. Máslovky jsou hodně šťavnaté, tak ji musíme během dušení odebírat.

Poznámka

Zkoušela jsem je rozmixovat, ale nebylo to dobré, vznikla z toho řídká kaše.

Na koláče povidla osladím mletým cukrem, vanilkovým cukrem a přidám špetku mletého badyánu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 259 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrušková povidla na koláče

  • Miroslav  1.10  2017  14.2O Miroslav 1.10 2017 14.2O(neregistrovaný)

    Dobrý den recept není špatný ale já používám trošku jiný do hruškových povidel se u nás na frgále přidávají i sušené jablka já suším i hrušky pak je rozvařím pomelu i z jablky dam naplotku přidám krystalový cukr vanilkový trošku rumu badyán mletý trošku je povařím jek vychládnou tak druhy den si je rozvážím na 3 kusy frgálu to je asi 980 až 103O gramů do sáčku co jsou do mrazničky a nechám je zamrazit mivám tak kolem 5 až 8 kilo povidel a vydrží pěkně dlouho i 3 roky u nás to ale spotřebujeme dříve

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Dnes jsem dělala vaše povidla a musím říc, že jsou vynikající. Super recept. Děkuji za něj:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • janina87 janina87

    jsou výýýborný:) +1bod

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Můj recept z Valašska na hrušková povidla: hrušky bez jader a oloupané /stačí nakrájet na čtvrtiny/ rozmixujeme, nalijeme do pekáče a dáme do trouby péct, ale nemíchat! Jsou hotové až se odpaří voda /půl i více množství/. Pak dát do skleniček a sterilovat.;-)

    Odpovědět

  • zavojnatka107 zavojnatka107

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    isindy:díky za fotečky a jsem ráda,že povidla chutnají:-))

    Odpovědět

  • isindy isindy

    rebeka: už tam jsou, he :-!:-D přišla mi sousedka na kafe, tak jsem se přerušila :-8:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Zdenka1:ty jsou teda výstavní,ty tvoje frgále:yes:;-):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    isindy:a kde jsou tvé fotky,he:-?:-D

    Odpovědět

  • isindy isindy

    přivezla jsem z chalupy tašku padaných hrušek, takže volba byla jasná :yes:...pekla jsem bez jakéhokoli koření, po umletí jsem vmíchala 1 vanilkový cukr, lžičku skořice a pár kapek rumového aroma a právě steriluji ;-) je to výborné...už vidím frgál s hruškovými povidly a drobenkou...:-8:-8:-8:-8 posílám velký bod a pár fotek :-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Holky jsem ráda že se povidla povedla a koláče chutnají:-))Zdeni,díky za fotečku...já když mám hodně sladké hrušky a povidla jsou z nich sladké,tak je před pečením koláčů smíchám s podušenými zavařenými jablky(2 díly hrušek+1 díl jablek).

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Na podzim jsem zavařila povidla a nyní použila na koláče. Recept je jednoduchý a výsledek skvělý. Badyán jsem doma neměla, tak jsem přidala místo něj trošku skořice. Posílám bodík a fotku.

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Plním slib a jdu podat hlášení. Povidla jsou hotová, vypadají jako ta Tvá na fotce. Máš pravdu, že se vydusí. Měla jsem jich plný až po poklici takový ten oválný litinový kastrol a mám 3 malé skleničky od Moravanky. Asi je udělám ještě jednou.
    Budou koláče už se na ně těším. Ještě jednou děkuji. J. :-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Díky všem:-))

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Děkuji za recept. Nikdy jsem je nedělala a dneska odpoledne až nebude nikdo doma se do nich pustím. Pak dám vědět jak to dopadlo. Kompot jsem právě dovařila a už je dnem nahoru. Ještě jednou moc děkuji. J. :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hrušková povidla hrušková povidla v troubě nejlepší hrušková povidla hruškové povidla recept na hruskova povidla hrušková povidla z trouby hrušková povidla na frgály hrušková povidla recept hrušková povidla na frgale hruškové koláče hrušková povidla bez míchání hruškové povidla recept povidla z hrušek hrušková povidla z valašska hruškova povidla z čerstvých hrušek dobrá hrušková povidla hruškové povidla v troubě hruškový povidla prave hruskove povidla recept hrušková povidla

Zapomněl/a jsem heslo