Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková povidla na koláče

Postup na hrušková povidla, která později využijete na koláče, frgály a pod. Mírné pečení v troubě zajistí, že z hrušek bez přidání cukru nebo konzervantů vzniknou skvělá povidla, která po sterilaci vydrží až 3 roky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 360 min

360 min (240 min příprava + 120 min tepelná úprava)

24. 2. 2010 18:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zkoušela jsem je rozmixovat, ale nebylo to dobré, vznikla z toho řídká kaše.

Na koláče povidla osladím mletým cukrem, vanilkovým cukrem a přidám špetku mletého badyánu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

18. 2. 2021 21:09

casino: jo, z úsporných důvodů. Do vypečených hrušek jsem přimíchala část usušených, uvařených a pomletých. Barvit netřeba, barva tmavě hnědá. Zato doplatek za elektřinu čtyři tisíce. Ale to nebude jen hruškama:-D:-D
Úsporné důvody jsou u nás vágní pojem:-//

casino casino

18. 2. 2021 20:47

Hruškovou náplň dělám z křížal takřka podle tohoto rcp :yes:
https://www.toprecepty.cz/recept/41617-hruskova-po...
Sušená jablka se přidávají především z úsporných důvodů, trnková povidla kvůli lepší barvě :-)

hospodyne

18. 2. 2021 16:47

hladovahana: přidejte si do nich trošku skořice, trochu vývaru z hřebíčku a mletý badyán, pokud seženete. Je to ambrozie<3

hladovahana hladovahana

18. 2. 2021 16:36

Tady v Anglii lidi nemaji lidi ovocne stromy (moc prace), takze jsem koupila 2 kg hrusek v Lidlu za 3 libry. Recept se mi libil, protoze se hrusky nemuseji loupat. Nakrajela jsem je na ctvrtiny, byl toho plny litinovy hrnec a soupla do trouby, celkem tam byly 6 hodin, sebrala jsem z toho jen 1 sberacku stavy. Pak jsem je nechala trochu dosusit v troube odkryte. Povidla jsou skvela, hrusky se redukovaly tak na 1 desetinu :-). Mlynek nebyl treba, rozmackala jsem je mackadlem na bramborovou kasi. Ale uz se tesim na frgal!!

hospodyne

23. 10. 2020 20:08

Veronika.Hrozna: branku nepůjčím, utíkala by mi havěť, ale povidla mohu poslat:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 17:59

hospodyne: Nepůjčíš tu branku? :-D:-D:-D

hospodyne

23. 10. 2020 17:55

:-K Dnes ráno se mi u branky objevily dvě bedýnky a velká krabice hrušek. Tipuji přes čtyřicet kilo. Mám radost, protože nám se letos neurodily. A tak trouby jedou a elektroměr se točí jak splašený:-D Letos asi koláče a vdolky s hruškami už nebudou jen sváteční moučník.
Před mnoha lety jsme měli obrovskou hrušku " no name" s úžasnými plody k sušení. Také elektřina nebyla tak drahá. Usušené hrušky se uvařily, pomlely, ochutily kořením a rumem. Byl chuťový zážitek, ale výše uvedená povidla jsou také úžasná. Kdo má možnost, vřele doporučuji. Žádná jiná se jim nevyrovnají.

Veram14

23. 10. 2020 16:19

Povidla jsou opravdu vynikající :-K

zdezdenicka

25. 8. 2020 13:54

Hotovo ,děkuji za recept opravdu moc dobré. :yes::-):-)

Miroslav 1.10 2017 14.2O

1. 10. 2017 14:21

Dobrý den recept není špatný ale já používám trošku jiný do hruškových povidel se u nás na frgále přidávají i sušené jablka já suším i hrušky pak je rozvařím pomelu i z jablky dam naplotku přidám krystalový cukr vanilkový trošku rumu badyán mletý trošku je povařím jek vychládnou tak druhy den si je rozvážím na 3 kusy frgálu to je asi 980 až 103O gramů do sáčku co jsou do mrazničky a nechám je zamrazit mivám tak kolem 5 až 8 kilo povidel a vydrží pěkně dlouho i 3 roky u nás to ale spotřebujeme dříve

Lenka

12. 8. 2014 13:42

Dnes jsem dělala vaše povidla a musím říc, že jsou vynikající. Super recept. Děkuji za něj:yes::yes::yes::yes:

janina87

7. 9. 2012 17:19

jsou výýýborný:) +1bod

Majkaa

9. 11. 2011 15:04

Můj recept z Valašska na hrušková povidla: hrušky bez jader a oloupané /stačí nakrájet na čtvrtiny/ rozmixujeme, nalijeme do pekáče a dáme do trouby péct, ale nemíchat! Jsou hotové až se odpaří voda /půl i více množství/. Pak dát do skleniček a sterilovat.;-)

zavojnatka107

25. 10. 2011 11:11

:yes::yes::yes:

eva hubova eva hubova

17. 8. 2011 12:41

isindy:díky za fotečky a jsem ráda,že povidla chutnají:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hrušková povidla hrušková povidla v troubě nejlepší hrušková povidla hruškové povidla recept na hruskova povidla hrušková povidla z trouby hrušková povidla recept hrušková povidla na frgály hrušková povidla na frgale hruškové koláče hrušková povidla bez míchání hruškové povidla recept povidla z hrušek hrušková povidla z valašska hruškový povidla hruškova povidla z čerstvých hrušek dobrá hrušková povidla hruškové povidla v troubě prave hruskove povidla recept hrušková povidla

Suroviny: hruška

TopRecepty.cz

Hrušková povidla na koláče

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQoA