Nutriční hodnoty (Feijoada (černé fazole s dušeným masem))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 045 kJ / 2 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 217,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 149,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,82 g |
| Tuky | 126,72 g |
| – nasycené | 36,63 g |
| – nenasycené | 88,42 g |
| –– mononenasycené | 59,98 g |
| –– polynenasycené | 28,45 g |
| ––– omega 3 | 3,69 g |
| Vláknina | 102,16 g |
| Cholesterol | 766 mg |
| Sodík | 2,43 g |
| Sůl | 5,60 g |
| Sacharidy | 108,00 g |
| – cukry | 10,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,3 kg 0,3 kg černých fazolí (ty jsem nesehnal tak jsem je nahradil fazolí červenou) | Fazole černé oko | 300.00001192092896 g |
| 0,3 kg 0,3 kg uzeného vepřového kolena či hlavy | Vepřové koleno bez kosti | 300.00001192092896 g |
| 150 g 150 g klobása „calabresa“ (lze ji nahradit ostrou paprikovou klobáskou) | Klobása | 150 g |
| 100 g 100 g "PAIO" klobása (uzená klobáska z vepřové panenky) | Klobása | 100 g |
| 0,3 kg 0,3 kg hovězího předního masa | Hovězí plec | 300.00001192092896 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky drceného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| černý pepř podle chuti | Pepř černý |