Domácí balkánský sýr

Airin Kuchařka: Airin

Sýry 30 názorů

Suroviny

250 g tvrdého tvarohu
35 g soli
1 l vody
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh dáme do uzavíratelné misky a zalijeme litrem vody se solí.
    Necháme v ledničce týden uležet.
    A je hotovo.

Poznámka

Výhodou je cena a to, že si sami určujete konzistenci i slanost. Kdo má rád sýr tvrdší, koupí tvrdý tvaroh. Slanost si určíte taky sami, buď přidáte sůl nebo uberete. Je i vyzkoušeno naložit najednou 3 tvarohy, ale to nedošlo úspěchu, po týdnu nebyl sýr tak proleželý.

Tento recept jsem dostala od kamarádky. Koupila jsem na něj klasický modrý tvaroh, který jsem nechala půl dne okapat.

Výsledek úžasný-v létě už balkán asi nekoupím a chystám se vyzkoušet i plnotučný tvaroh.

http://www.minibazar.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 235 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí balkánský sýr

  • Karolina09 Karolina09

    Výborný recept. Vyzkoušela jsem více druhů tvarohu, nejvíc se mi osvědčil tvaroh - Moravia Olešnický tvaroh jemný 2% nebo měkký 1%, balení trojúhelník v igelitu 230 g.

    Odpovědět

  • Zdeňka Rusínová Zdeňka Rusínová(neregistrovaný)

    Jestli to tu dobře čtu a chápu tak to někteří dělají i z měkkého tvarohu ? nebo nechávají odkapávat už hotový sýr ?

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    To musím vyzkoušet!:yes::-p

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    lucadanek:ja bych dal smes provensalskeho koření nebo chimi churi

    Odpovědět

  • lucadanek lucadanek

    Mohla bych se zeptat, jaké jste dala koření co je na fotce :-)

    Odpovědět

  • lucadanek lucadanek

    Mám naloženo.. Těším se, až se do něj pustíme:-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Tak jsem dnes vyndala z lednice a bylo okamžitě sežráno,použila jsem tvaroh Olešnický,takže vím,že to funguje.Doma jsem měla dva modrý ve stříbře,tak jsem je dala odkapat a zítra naložím do soli,výsledek tu zveřejním;-)

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Vyzkoušeno a snězeno :-) Bylo to dobré, zkusím to příště i s tím tvrdším tvarohem.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eliza: Vďaka, ja to nepoznám. Problém je tvaroh, tvrdý u nás nedostať. Nechám vykapať nejaký normálny.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    magdalenka: Je to výborné, už dříve jsem nakládala tvrdý tvaroh do oleje, soli a bylinek a to je také super. Určitě jsem to nechala zrát nejmíň týden - dělala jsem to tak před měsícem...:-) Běhá to po internetu..

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eliza: To už za 4 dni máš dozreté? V recepte sa píše o týždni. Aké to je? Recept ma zaujal, chcem vyskúšať. Dík.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuji za bezva recept. Oplátkou posílám fotku výsledku a bod.:yes::-)

    Odpovědět

  • rulik rulik(neregistrovaný)

    treba tvaroh po zaliatí denne premiešavať, alebo len nechať nech si zreje?

    Odpovědět

  • Airin Airin(autorka receptu)

    jar11: děkuji za tip.
    Dcera dneska byla u doktora, takže jsem ji hned volala, samozřejmě neměli už plnotučný, ale mám už doma polo i nizkotučný, takže večer nakládám.:yes:Moc dík za tip:-K.

    Odpovědět

  • jar11 jar11

    ..tento týden 10.-16.3. mají obchody Hruška 230g Olešnický tvaroh premium /tučný- červený obal / ale i polotučný /modrý o./ za cenu 19,9O. Je to baleno v průhledné fólii a má tvar velkého trojúhelníčku.Odkapávat nebude třeba, není co. Dávám jej naložit na týden do solného láku .Písnu výsledek.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: domaci balkansky syr domácí balkánský sýr z tvarohu balkánský sýr recept na domácí balkánský sýr balkansky syr recepty domácí balkánský sýr recept balkansky syr recept balkánský sýr z tvarohu balkánský sýr z tvrdého tvarohu balkansky syr podle ladi hrusky výroba domácí balkánský sýr výroba domácího balkánského sýra jak vyrobit balkánský sýr domácí výroba balkánského sýra domaci balkan vyroba balkanskeho syra výroba balkánského sýru recept na balkánský sýr balkánský sýr výroba jak udelat domaci balkansky syr

Zapomněl/a jsem heslo