Nutriční hodnoty (Celozrnné odpalované briošky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 826 kJ / 1 393 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,26 g |
| Tuky | 90,10 g |
| – nasycené | 48,28 g |
| – nenasycené | 34,16 g |
| –– mononenasycené | 29,48 g |
| –– polynenasycené | 4,68 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 5,60 g |
| Cholesterol | 981 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 100,74 g |
| – cukry | 3,44 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 l 1/4 l vody | Voda | 250 ml |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 140 g 140 g celozrnné mouky (měla jsem špaldovou) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 140 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| Niva | Niva 50% t. v s. | |
| máslo | Máslo kravské | |
| tavený sýr | Sýr tavený | |
| Koňak nebo Hruškovice | Brandy | |
| vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
| hrušky (v zimě třeba sušené pokrájené fíky nebo datle) | Hruška čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| křen nebo Krenex | Křen čerstvý | |
| šunka | Šunka vepřová vařená | |
| hroznové víno | Hroznové víno čerstvé |