

Bramboračka č. 3
Suroviny
- olej
- 1 cibule
- česnek (dle chuti)
- cca 3 brambory
- kousek celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev (zelenina podle chuti a dostání)
- houby (čerstvé, mražené, sušené)
- kmín
- sůl
- pepř
- maggi (kdo má rád)
- majoránka
- hladká mouka
- bylinky:
- libeček
- petrželka
Postup přípravy receptu
V hrnci na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme asi 3 lžíce hladké mouky a upražíme jíšku.
Poté dáme nakrájený česnek, jen tak lehce zpěnit do jíšky, zalijeme vývarem nebo vodou.
Přidáme - brambory na kostky, zeleninu, očištěné a nakrájené houby (v případě sušených předem namočené), sůl, pepř, kmín a vaříme do změknutí brambor.
Poté dochutíme bylinkami, majoránkou, maggi.
Poznámka od kuchařky
Česnek a jíšku dávám hned na začátku, polévka je lépe stravitelná a pro lidí se špatným trávením (česnek) je méně nebezpečná :-))
Častokrát vynechám jíšku a přidám do polévky několik trojúhelníčků sýra.
Množství zeleniny je pouze orientační - každý se řídí dle toho, jak hustou polévku má rád - toto je množství na cca 3 litry polévky ;-)
zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramboračka č. 3
-
Dnes.byla k obědu, použila jsem uzeny vývar
-
Nooo řeknu Vám, že jsem ráda že jsem použila vás recept
opravdu VYNIKAJÍCÍ
Dnes jsem uvařila a lituji že jsem to neudělala ve větším hrncidcera ( 2 roky ) ta už snědla dvě misky
Takže odedneška vařím jen tuhle POLÉVKU !
Děkuji moc za Váš recept -
Merylas: Ach ta soutěž! Byla by fajn, kdyby se do ní někteří nehnali bezhlavě a soutěžili fér!'
-
Merylas: Ďakujem za upozornenie.
-
Handika: Tvé dvě fotografie neodpovídají receptu. Polévka má být zahuštěna jíškou a Ty to máš hovězí vývar s masem a zeleninou. Úplně něco jiného.
-
Super recept. S přítelem jsme se hádali o poslední porci
-
Vynikající
-
Dělám podobnou,akorát všechnu zeleninu plus nakrájený párek dávám hned smažit na jíšku a pak teprve zalévám vodou,nakrájené brambory a bylinky.
-
Uděluji bod,výborná a opisuji
,muž si dal nášup
a chválil mi jí
-
Pro někoho klasika,ale MOC dobrá klasika,díky za recept
-
...hledal jsem tady na "topkách" jak kdo vaří bramboračku, jestli bych tu mou nevylepšil ale zjišťuji, že už asi vylepšit nejde - vařím ji stejně
. Jen dávám kmín hned k cibulce a dělám ji na másle - je to úplně jiná vůně i chuť než na oleji. Taky nesnáším strouhanou zeleninu - musí být nakrájená na větší kousky(klínky) abych si ji vychutnal
. (příležitostně přidám foto)
Bodík je tam -
tak jsem jí po letech opět uvařil a zase mi moc chutnala,škoda že nemůžu opět poslat bodík.
-
Libeček tomu dá šmrnc
-
mischeele: Mockrát děkuji - to potěší
-
Tento recept jsem zkusila poprvé před rokem a ted´ho vařím pořád.
Je vážně skvělý,poklona pro toho kdo to sem dal.