Lehký maďarský guláš
Barva, chuť a kvalita vepřového guláše se odvíjí od svého cibulového základu. Proto je třeba použít větší množství cibule a dobře jí osmažit. Chuť guláše si můžeme doladit česnekem, paprikou či feferonkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 827 kJ / 676 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,64 g |
Tuky | 16,45 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 277 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do rozpáleného oleje přidáme na kostičky nakrájené cibule. Necháme mírně zhnědnout.
Krok 2: K cibuli vložíme kostky vepřového masa a smícháme společně s cibulí.
Krok 3: Až se maso zatáhne, přidáme sladkou papriku, celé gulášové koření a pepř. Společně vše promícháme.
Krok 4: Zalijeme vodou a vhodíme bujón. Necháme dusit, dokud maso není měkké. Podle chuti dosolíme.
Krok 5: Připravíme si z hladké mouky a vody zátřepku, omáčku jí zahustíme a dobře provaříme.
Krok 6: Nakonec do omáčky přidáme prolisovaný česnek, majoránku a nakrájenou zelenou papriku pokrájenou na proužky.
Krok 7: Takto připravený guláš můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží.
Zveřejněno 28. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkvQ
Moje poznámka
Lehký maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkvQ
Nejnovější recepty
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno před 20 hodinami
Panna cotta s citronovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 21 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Když chcete čirý vývar, odstraňte z polévky tuk, máme několik variant, jak na to. Část tuku ale ponechejte pro lepší chuť
Škvarková pomazánka: Z najemno umletých škvarků a doplněná o pár dalších ingrediencí výborně chutná namazaná na chleba
Pizza fritta aneb Smažená pizza vznikla z nouze, dnes může být delikatesou: Italskou verzi langošů si určitě zamilujete
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fiakr guláš podle Magdaleny Dobromily
Slavista62 před 1 hodinou
Ananasová buchta
Jirkas1 před 1 hodinou
Bramborové troubáky
Marta221 před 1 hodinou
Vepřové maso po cikánsku
Darwin před 3 hodinami
Uzené zákusky nejen k večeři
Eviip před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Jirkas1 před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
olivka před 3 hodinami
Roštěnky na způsob Esterházy
wimra před 3 hodinami
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 9 hodinami
Nebeské mraky s karamelovým krémem
Lucie1001 před 18 hodinami
Tématické fráze:
maďarský guláš,
lehké omačky,
maďarský vepřový guláš recept,
maďarský guláš s rýží,
madarsky gulas recept,
kuřecí gulaš madarsky,
vepr gulas,
maďarsky veprovy guláš,
guláš madarský,
vepr. gulas,
jednoduchy madarsky gulas,
lehký vepřový guláš,
vepř.gulas,
recept na madarsky gulas,
bab guláš,
nejlepsi madarsky gulas,
madarsky gulas z veproveho,
madarski gulas,
vepř kostky,
maďarský guláš z vepřového masa
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
bujón hovězí,
paprika čerstvá zelená,
koření gulášové,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
majoránka
Komentáře (10)