Nutriční hodnoty (Fondue sýrové - základní recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 368 kJ / 2 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 180,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 120,00 g |
– nasycené | 72,00 g |
– nenasycené | 45,20 g |
–– mononenasycené | 40,00 g |
–– polynenasycené | 5,20 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 61,90 g |
– cukry | 53,50 g |
––– laktóza | 52,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
stroužek stroužek česneku - rozpůlit | Česnek čerstvý | |
3 dl 3 dl bílé víno | Víno bílé suché | 300 ml |
1 1 kávová lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
800 g 800 g strouhaný sýr Gruyere (nebo Vaucherin) mozno i jiný sýr s vysokým obsahem tuku | Sýr kravský tvrdý 30% | 800 g |
4 4 polévkové lžičky Maizeny | Škrob kukuřičný | |
stamprdli třešňovice nebo slivovice | Vodka | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
pepř | Pepř černý |