Nutriční hodnoty (Chutná a hustá polévka s hlávkovým zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 460 kJ / 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,24 g |
| Tuky | 24,56 g |
| – nasycené | 15,10 g |
| – nenasycené | 7,85 g |
| –– mononenasycené | 6,42 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 13,74 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 70,53 g |
| – cukry | 31,07 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 1/4 hlávkového zelí nakrájené na nudličky | Zelí bílé čerstvé | |
| 2 hrsti 2 hrsti fazolek nakrájených na půlky | Fazolky čerstvé | |
| 1 1 bílá paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 rajčata na kousky | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 3 3 větší brambory na kostičky | Brambor zimní | 150 g |
| 2 hrsti 2 hrsti růžičkové kapusty na čtvrtinky | Kapusta růžičková čerstvá | |
| 1 1 větší mrkev na kostičky | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 1/2 kostky 1/2 kostky masoxu | Bujón hovězí | 5 g |
| 1 1 klobáska na půlkolečka nebo celá | Klobása | |
| 1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
| 1 1 cibule na malé nudličky | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček pepře | Pepř černý | |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |