Nutriční hodnoty (Podzimní dýňový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 253 kJ / 3 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,91 g |
| Tuky | 148,80 g |
| – nasycené | 86,21 g |
| – nenasycené | 53,09 g |
| –– mononenasycené | 46,69 g |
| –– polynenasycené | 6,40 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 9,88 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 708 mg |
| Sůl | 1,65 g |
| Sacharidy | 398,77 g |
| – cukry | 215,37 g |
| ––– laktóza | 8,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 75 g 75 g moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1/2 1/2 dýně hokaido (nebo 2 hrnky dýňového pyré) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 hrsti 2 hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 70 g 70 g brusinek | Brusinky zavařené | 70 g |
| citronová šťáva (podle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce přírodního cukru (třtinového) | Xylitol | 37.5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |