Nutriční hodnoty (Podzimní dýňový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 13 253 kJ / 3 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,52 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,91 g |
Tuky | 148,80 g |
– nasycené | 86,21 g |
– nenasycené | 53,09 g |
–– mononenasycené | 46,69 g |
–– polynenasycené | 6,40 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 9,88 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 708 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 398,77 g |
– cukry | 215,37 g |
––– laktóza | 8,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
75 g 75 g cukru | Cukr bílý | 75 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1/2 1/2 dýně - nejlépe hokaido (měli bychom získat 2 hrnky pyré) | Dýně čerstvá | |
200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
2 hrsti 2 hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
70 g 70 g brusinek | Brusinky zavařené | 70 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru (nejlépe přírodního) | Cukr bílý | 62.5 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |